Ridesum lanseras på engelska – smartare träning tillgängligt för hela världen

Den populära träningsappen och samarbetsplattformen Ridesum, som används av tusentals ryttare och välkända tränare som Cathrine Dufour, Bo Jenå och Christoph Hess, finns nu på engelska. Tränare och ryttare från hela världen kan ansluta och träna live på distans endast med hjälp av en smartphone och Ridesum.

Ridesum innehåller en sökbar bank med mer än 900 tränare och experter, ett bokningssystem, liveträning via videostreaming och feedback på filmat pass. Appen möjliggör träning när man vill, var man vill och accelererar både ryttarens och tränarens resultat.

− Vi upplever en mycket hög efterfrågan på våra digitala träningstjänster från det internationella hästcommunityt, vilket också drivs på av den nuvarande globala situationen. Vi hjälper tränare och experter att bli effektivare och skala upp sin verksamhet och ryttare att utvecklas snabbare när professionell utbildning blir tillgänglig för alla. Med Ridesum kan du träna när du vill, var du vill säger Jenny Stråhle, vd och grundare av Ridesum.

I Ridesum kan ryttare få kontakt med mer än 900 tränare och experter inom ett brett område av discipliner, kompetenser och nivåer. Den digitala träningen kan användas i en mängd olika situationer, till exempel för att ha en dressyr- eller en hopplektion eller för coachas under uppvärmning på tävlingar. Appen erbjuder också mental träning, foderrådgivare med mera.

− Den digitala träningen är här för att stanna. Ridesum är användarvänlig, och den ger tränare möjligheten att coacha sina elever mycket oftare än tidigare. En stor uppsida är att det är en miljövänlig lösning, eftersom vi minskar transporter till och från träning, säger Lisen Bratt Fredricson, hästentreprenör och OS-ryttare.

− I maj höll jag 100 lektioner via Ridesum! Appen gör det möjligt för mig att coacha var jag än är i världen. Jag kan träna fler elever och de kan boka den tid som passar dem, man är inte beroende av resor eller platsen där jag är. Jag har dessutom förnyat kontakten med tidigare elever som jag nu tränar via Ridesum. Jag rekommenderar tränarna att hjälpa ryttarna att övervinna sin tvekan att bli coachad digitalt genom att förklara hur lätt det är, säger Marc André Wéry, dressyrtränare baserad i Belgien.

> Mer om Ridesum