Skillbreak ställer om och livesänder workshops för att motverka ensamhet och tristess i karantäntider

Sveriges alla 70-plussare bjuds in till gratis kurser inom odling, skönhet, hantverk, matlagning, design och konst. Allt som behövs för att boka och delta är en dator och internetuppkoppling.

Miljoner äldre sitter ensamma hemma. Nu bjuds de in till gratis kurser inom odling, skönhet, hantverk, matlagning, design och konst. I dessa tider av karantän och hemmaarbete blir den sociala biten lidande och det är lätt att känna sig ensam, deppig och rastlös. 

– Därför utökar vi nu vår produkt med ett helt nytt digitalt format “Skillbreak Live Sessions” som möjliggör för direktkontakt under digitala kurser. Workshoparna sker i realtid och därför kan deltagarna prata direkt med experten och få tips och feedback på samma sätt som om man möts i verkligheten, till skillnad från inspelade onlinekurser, säger Matilda Hannäs, grundare och VD för Skillbreak.

Skillbreak är en utbildningsplattform där kunskapstörstiga personer kan anmäla sig till kurser som hålls av ämnesexperter inom allt från odling till matlagning och konst.

Kurserna har hittills varit fysiska men nu ställer bolaget snabbt om till att också livesända sina kreativa workshops. I dessa online sessioner kan deltagare interagera direkt med ämnesexperter, möjlighet att ställa frågor, diskutera med andra, inspireras och lära om olika ämnen.

Experterna är de främsta i sitt slag, passionerade kring sina områden och älskar att dela med sig av kunskap. Allt som behövs för att boka och delta är en dator och internetuppkoppling.

Då äldre speciellt uppmanats att stanna hemma och begränsa sina nära kontakter med andra så långt som möjligt kommer Skillbreak erbjuda alla över 70 år gratis streaming av sina kurser. 

– Vi vill bidra och göra vad vi kan för att hjälpa till. Samtidigt som Skillbreak behöver anpassa sig för egen överlevnad,  tycker vi idet känns otroligt värdefullt att kunna erbjuda den här tjänsten till dem som har det tufft just nu, säger Matilda Hannäs.

Hon uppmuntrar samtidigt alla experter runt om i hela landet som vill vara med och bidra till mer kvalitativ underhållning och kreativa upplevelser på nätet att ansluta sig.

Den nya interaktiva online-tjänsten lanseras för allmänheten på  skillbreak.com/onlinesessions inom kort och till premiären kommer det finnas tiotalet workshops att boka. Men redan nu finns en pilotsession att boka in sig på.

För mer info om erbjudandet och notiser om när nya sessions släpps kan man signa upp med sin mail på skillbreak.com/onlinesessions.