Defentry signerar avtal och ska skydda Lawlines besökare mot ID-kapning

Lawline, Sveriges största juridiska webbplats med över 400 000 besökare varje månad, ingår samarbete med cybersäkerhetsföretaget Defentry för att erbjuda sina kunder skydd mot ID-kapningar och andra bedrägerier.

I fjol fick 166 000 svenskar sin identitet kapad och hela 2,2 miljoner utsattes för försök. Det innebär att ID-kapningar fortsätter att vara ett av Sveriges vanligaste brott.

Lawline har över 400 000 besökare varje månad och hjälper tusentals människor med juridiska frågor varje år. Nu tar företaget hjälp av Defentry för att skapa innovativa premiumprodukter inom segmentet databevakning och ID-bevakning. Lawline kommer att stå för marknadskommunikation och försäljning och Defentry för produktutveckling, teknikutveckling och marknadskommunikation. Tjänsten introduceras i mars.

– Under de senaste åren har vi fått väldigt många frågor från våra användare och besökare gällande ID-kapningar och bolagskapningar. Därför väljer vi nu att tillsammans med Defentry erbjuda våra besökare en heltäckande ID-skyddslösning som förebygger ID-kapningar och bolagskapningar, säger Bill Kronqvist, VD för Lawline.

Defentry grundades i Sverige 2015 och baseras på en egenutvecklad plattform som hanterar samhällets ökade krav på personlig integritet och säkerhet. Defentry samlar in och bearbetar data för att hjälpa konsumenter och företag att undvika intrång och bedrägerier enkelt och användarvänligt.

– Det här samarbetet är ett oerhört styrkebesked för Defentry och visar att vi är den ledande innovatören och leverantören av teknik inom ID-säkerhet. Vi har snabbt etablerat oss på en växande marknad med allt högre efterfrågan och det här är ett bevis på att vi har ett erbjudande som lockar fram de allra främsta aktörerna. Det är just Defentrys teknik och kvalitativa data som sätter oss i en särskild position på marknaden, säger Christer Hernestig, VD för Defentry.

Defentry är ett internationellt cybersäkerhetsföretag med bas i Sverige. Defentry har tagit fram den egenutvecklade ID-säkerhetsplattformen GNA som ihop med världsledande experter och organisationer arbetar för att bekämpa ID-stölder och hackade konton. Tillsammans förutses risker, ges råd och hittar nya lösningar som förebygger intrång och bedrägerier. Målet är att göra både slutkonsumenter och anställda mindre utsatta på nätet och ge dem alla tillbaka kontrollen på sin identitet.

> Mer om Defentry www.defentry.com