Musqot förvärvas av Proof Analytics

Sting-alumniföretaget Musqot Marketing Technology har förvärvats av Proof Analytics, världsledande inom Automated Marketing Mix Modeling. Det kunddrivna avtalet levererar världens första riktiga integrering av marknadsföring av ROI-analyser och operationell marknadsplanering och ekonomisk förvaltning.

– Proof är stolta över att lägga till Musqot, en ledande mjukvaruplattform för marknadsföringshantering och den ledande Salesforce ISV-partner inom sitt område, till vårt team. Detta förvärv var i grunden kunddrivet: det finns en enorm önskan att avsevärt förbättra samarbetet mellan marknadsföring och ekonomi, från planering och budgetering och hela vägen till bevis på marknadseffekter, affärsvärde och ROI, säger Proof-grundaren och VD Mark Stouse.

Förvärvet av Musqot bidrar betydligt till Proofs impact och värde. Musqot svarar på lika viktiga frågor som rör marknadsföringens ekonomiska ansvar och transparens samt viktiga aspekter av styrning och efterlevande av regelverk.

Oscar Nelson, grundare och VD för Musqot, som levererar en end-to-end integration av ROI-analys och operativ marknadsföringsplanering, säger:

– Musqot gör det möjligt för kunder att planera kampanjer, hantera budgetar och säkerställa stram styrning och efterlevnad av regelverk, inklusive allt från grundläggande budgetgodkännande till upphandlingstillstånd och bekräftelse av faktiska marknadsföringsutgifter. Proof ger det ultimata värdet och ROI-beräkningen som MPM-verktyg inte kan leverera naturligt.

– Denna kombination är något som ingen annan martech-leverantör eller analysserviceföretag kan matcha, vilket ger en integrerad ROI-analys och operativ marknadsföringsplanering och kampanjhantering, och vilket gör det möjligt för kunder att närma sig marknadsoptimering på en helt ny nivå, säger Oscar Nelson.

> Mer om Musqot
> Mer om förvärvet