Utsålt event när 17 bolag pitchade på årets första Sting Demo Day

Över 100 investerare fanns på plats på Epicenter igår när 17 av Sveriges hetaste startups presenterade sig vid Sting Demo Day. Eventet utgör finalen i startupprogrammen Sting Accelerate och Sting Incubate, och bjöd på spännande pitchar och effektivt nätverkande.

Sting Demo Day anordnas två gånger per år med syfte att ge entreprenörerna möjlighet att presentera sina bolag och påbörja relationer med framtida investerare och samarbetspartners.

Bolagen som nu lämnar Sting erbjuder lösningar inom ett brett spann av branscher från hälsa, cleantech, fintech och spel till edtech och robotik. De har redan visat på säljframgångar och har under hösten framför allt nått resultat i form av nya kunder, förbättrade produkter och starkare och utökade team.

Sting Demo Day avslutades med att TorTalk, som utvecklar talsyntesprogram för skola, högskola och arbetsplatser, efter en omröstning av publiken vann priset för ”Bästa pitch”.

– Det var en otroligt hög nivå på allas presentationer idag och vi är jättestolta över att ha vunnit bästa pitch bland alla dessa starka entreprenörer. Demo Day gav oss en fantastisk möjlighet att visa upp oss för både VCs och ängelcommunityt, och en grym avslutning på en väldigt värdefull tid på Sting, säger Tor Ghai, grundare och VD på TorTalk.

Bolagen som pitchade på Sting Demo Day var:

Agilon utvecklar en lösning som automatiskt kartlägger företagets affärsprocesser, identifierar flaskhalsar och avvikelser samt ger kvantifierade förbättringsförslag. Våra kunder sjösätter processutvecklingsprojekt upp till tio gånger snabbare och behåller kontrollen genom att löpande upptäcka nya problem i sin linda. Vi kallar det Process Intelligence. www.agilon.io

Ebbel hjälper konsumenter fatta smartare val. Vi gör detta genom att analysera våra kunders konsumtionsvanor och baserat på detta förse dem med intelligenta och personliga rekommendationer. Just nu hjälper vi våra kunder att spara i genomsnitt 3 025 kronor årligen genom att automatiskt räkna ut det optimala betal- eller kreditkortet för just deras livsstil och behov. www.ebbel.se

Gimme Shelter vill med sina prisvärda hus göra arkitektur tillgängligt för fler. Med sitt unika huskoncept av kombinationsbara miljöhus vill Gimme Shelter hjälpa människor att bo och bygga efter behov och plånbok. Tillsammans med Sveriges främsta pionjärer inom miljö och hållbarhet bygger Gimme Shelter Nordeuropas första nyckelfärdiga hus som är drivet av fossilfria bränslen. www.gimme-shelter.se

Harvest Moon utvecklar en toalett som separerar och omvandlar urin och fekalier till växtnäring.  Volymen minskas med 90 procent vilket underlättar tömning och transport av avfallet. Deras första kunder är skandinaviska fritidshusägare som efterfrågar estetiska miljövänliga toaletter som är hygieniska och enkla att hantera. www.harvestmoon.se

imagiLabs bygger ett community och verktyg för att lära tjejer mellan 12-16 år programmering. Deras intresse väcks med hjälp av accessoarer som kan ges liv och anpassas genom programmering i mobilen med självuttryck, kreativitet och mobiltelefoner i fokus av upplevelsen. www.imagilabs.se

It’s Re:Leased gör det möjligt att hyra de delar av garderoben som annars bara används ett fåtal gånger. Genom att förändra hur vi konsumerar kläder kan vi dämpa produktionstakten i branschen och skapa hållbar tillväxt genom att erbjuda både kvalitet och variation utan massproduktion. www.itsreleased.com

Kavalri Games växte fram ur viljan av att skapa kvalitativa häst- och ridsportspel. Vi utvecklar mobilspelet Equestrian the Horse Game – ett spel som låter spelaren skapa sin egen häst- och ridsportkarriär från grunden. Våra spelare är extremt engagerade hästtjejer som ivrigt stöttar vår utveckling. www.kavalrigames.com

Mindmore är en digital plattform för kognitiv testning. Den kan användas av vårdgivare på alla nivåer och testar patienters kognitiva funktioner via en surfplatta. Tjänsten är CE-märkt och testerna utgår från klinisk praxis. www.mindmore.com

Panprices möjliggör e-handel över landsgränser genom att eliminera den friktion konsumenter idag möter när de försöker e-handla från retailers utanför det egna landet. Genom att aggregera lokala prisjämförelsetjänster och samla in ytterligare data om retailers kan Panprices användare hitta erbjudanden på produkter de vill köpa upp till 50 procent billigare än det billigaste priset i deras hemland. www.panprices.com

Prion är en plattform utvecklad för förskolan. Via Prion-appen kan förskolor enkelt dokumentera barnens aktiviteter med hjälp av bilder, texter och videos och göra kopplingar till målen i läroplanen. Föräldrar kan följa utbildningen och sitt eget barns lärande på daglig basis. www.prionapp.com

Relox Robotics utvecklar uppgiftsspecifika autonoma robotar för att hjälpa företag att bli mer effektiva och hållbara. Produkterna är baserade på en robotplattform som kan anpassas till olika behov och miljöer. Vår första produkt är en smart, självnavigerande robot som samlar golfbollar på golfbanor. www.reloxrobotics.com

Renbloc erbjuder en lösning för spårning och verifiering av energikällor. Kunder kan enkelt se och följa när, var och hur deras energi produceras. Genom att införa konsumentkraft på energimarknaden kommer den medvetna konsumenten för första gången kunna direkt påverka energipolitiken genom ett aktivt och transparent energival. www.renbloc.com

Ridesum är en digital samarbetsplattform som kopplar ihop ryttare, tränare och experter varje dag. I mobilappen kan du söka tränare och experter, boka träningspass eller få feedback på film, träna live på distans via videostreaming och spara din feedback. Vi hjälper ryttare att utvecklas snabbare och tränare att effektivisera sin verksamhet – samtidigt som miljön sparas genom minskade resor. Ridesum används av ryttare och tränare från basnivå upp till OS-nivå i Sverige och internationellt. www.ridesum.se

TADA Medical löser det enorma globala behovet av säkrare medicinska slangar genom att eliminera negativa konsekvenser, såsom patientskador, relaterade till olyckor där en slang dras under behandlingen. Vi är banbrytande med vår nya globala standard för säkrare medicinska slangar. www.tadamedical.com

TorTalk utvecklar talsyntesprogram för skola, högskola och arbetsplatser. Våra användare har ofta dyslexi, ADHD men innefattar även de som blir mer effektiva av att lyssna på sitt andraspråk (20 språk ingår). TorTalks applikationer förbättrar arbetsmiljö, minskar stress samt ökar effektivitet för många människor. www.tortalk.se

Vinter Capital är en svensk index-leverantör. Vårt mål är att göra marknaden för kryptovalutor mer mogen. Vi gör det genom att skapa transparenta och reglerade index som kan användas i finansiella produkter. Vinter Capitals index är en länk mellan kryptovalutor och den traditionella finansbranschen. www.vinter.capital

xNomad är en marknadsplats online för korttidsuthyrning av butikslokaler som gör processen enkel och smidig. Vi för samman varumärken och entreprenörer med underutnyttjade butikslokaler som de kan hyra under kortare perioder för att skapa en popup-butik eller showroom. www.xnomad.co