Defentry inleder samarbete med mySafety Försäkringar

mySafety Försäkringar, Nordens ledande aktör inom ID-skyddsförsäkringar, kommer att samarbeta med cybersäkerhetsföretaget Defentry för att erbjuda sina kunder skydd mot ID-kapningar och andra bedrägerier.

 I fjol fick 166 000 svenskar sin identitet kapad och hela 2,2 miljoner utsattes för försök*. Det innebär att ID-kapningar fortsätter att vara ett av Sveriges vanligaste brott.

mySafety Försäkringar erbjuder ett komplett ID-skydd som inkluderar bevakning, personlig assistans, juridisk hjälp, rättshjälp och ekonomisk ersättning för den som drabbats. Nu tar mySafety hjälp av Defentry för att uppdatera bevaknings-funktionen som innefattar uppsikt av kundens identitet, dygnet runt, världen runt, såväl i det publika nätet som deep web och dark web. mySafetys kunder kommer även att få en uppdaterat kundupplevelse genom nya användargränssnitt från Defentrys ID-säkerhetsplattform GNA

– ID-kapningar drabbar alla, oavsett var man bor, hur gammal man är eller om man är man eller kvinna. Bedragarna blir också allt mer sofistikerade och därför ser vi att vår produkt behövs mer än någonsin. Vi ser fram emot att tillsammans med Defentry fortsatt kunna erbjuda marknadens bästa ID-skydd, säger Daniel Elfvendahl, koncernchef på mySafety Group.

Defentry grundades i Sverige 2015 och baseras på en egenutvecklad plattform som hanterar samhällets ökade krav på personlig integritet och säkerhet. Defentry samlar in och bearbetar data för att hjälpa konsumenter och företag att undvika intrång och bedrägerier enkelt och användarvänligt.

– Det här samarbetet är ett oerhört styrkebesked för Defentry och visar att vi är den ledande innovatören och leverantören av teknik inom ID-säkerhet. Vi har snabbt etablerat oss på en växande marknad med allt högre efterfrågan och det här är ett bevis på att vi har ett erbjudande som lockar fram de allra främsta nordiska aktörerna. Det är just Defentrys teknik och kvalitativa data som sätter oss i en särskild position på marknaden, säger Christer Hernestig, VD för Defentry.

MySafety Försäkringar AB startade sin verksamhet 1999 och ägs sedan 2007 av Litorina. Idag är företaget ledande inom ID-skydd i Sverige, Norge och Finland. mySafety förmedlar även andra specialförsäkringar som exempelvis självriskreduceringar, näthat-, kort-, bil- och passförsäkringar.

*Baserat på en Sifo-undersökning genomförd på uppdrag av mySafety Försäkringar. Respondenterna tillfrågades under juni 2019 och omfattar ett riksrepresentativt urval om 4201 personer i åldrarna 16-74 år.

> Mer om Defentry