Kavalri Games tar in 3 MSEK från Coffee Stain och Goodbye Kansas Game Invest för att utveckla hästspel

Kavalri Games är en svensk spelstudio som utvecklar mobilspelet Equestrian the Game – ett häst- och ridsportspel för hästälskare i alla åldrar, som vill ha mer realism än vad dagens produkter erbjuder. Nu tar studion in 3 miljoner kronor för att förbereda lanseringen under 2020. Tidigare har Kavalri tagit in 2 miljoner kronor från Goodbye Kansas Game Invest.

Coffee Stains investering är en del av initiativet Levelling the Playing Field som ska tackla den skeva könsfördelningen bland spelutvecklare. Siffror från International Game Developers Association visar att bara 22 procent av spelutvecklare är kvinnor. Levelling the Playing Field erbjuder därför finansiering och stöd till små spelstudios där minst hälften av teamet är kvinnor.

– Att vara en del av Levelling the Playing Field är en fantastisk möjlighet för oss. Coffee Stain ställer upp med expertis, nätverk och stöd i samma omfattning som Goodbye Kansas Game Invest. Genom denna ägarkonstellation har Kavalri än bättre förutsättningar att nå framgång, säger Molly Ericson, medgrundare av Kavalri Games.

Kavalri Games grundades 2017 och teamet består idag av sju personer. Deras första spel, Equestrian the Game, är under utveckling och förväntas påbörja en stängd beta under 2020.

– Vi letar efter startups som har en unik vision. Equestrian the Game riktar sig mot en helt ny demografi som tidigare inte blivit nådd, säger Johannes Aspeby, medgrundare av Coffee Stain.

Goodbye Kansas Game Invest investerade även i Kavalri för ett år sedan.

– När vi träffade teamet på Kavalri för dryga året sedan kände vi att det fanns både passion, vision och mission. Under året har teamet, tillsammans med oss, ytterligare förstärkt vår övertygelse om att Kavalri är på rätt väg. Nu ser vi fram emot 2020, säger Per-Arne Lundberg, VD för Goodbye Kansas Game Invest.

– Vi har en otroligt engagerad skara framtida spelare som är exalterade över att testa spelet. Vi håller en konstant dialog med våra spelare och ser fram emot att låta dem spela Equestrian under nästa år, säger Molly Ericson.

> Mer om Kavalri Games
> Mer om Equestrian the Game