Fem Sting-bolag får finansiering via Vinnovas program Innovativa startups

Gimme shelter, Klimato, Pliance, Sencept och xNomad har tilldelats 300 000 kronor vardera i bidrag via Vinnovas program Innovative startups. Bidragen ges till nystartade företag som vill växa i Sverige och har en innovativ affärsidé som klarar sig i internationell konkurrens.

Pliance, ett Sting-bolag som automatiserar anti-penningtvättaktiviteter, säger att Vinnova-bidraget har två huvudfördelar.

– Det validerar vikten av vad vi gör på Pliance och finansieringen gör att vi kan fokusera våra ansträngningar på att skapa en blockchain-baserad lösning för rapportering om penningtvätt, säger Siam Choudhury.

Finansieringen ska gå till att genomföra ett projekt med hög risk och stor potential som ökar företagets möjligheter att attrahera kunder, kapital eller investeringar.

– Vi är jätteglada över Vinnova-finansieringen. Det ger oss möjlighet att förbättra vår demoprodukt, utöka IP och utföra våra marknadsföringsplaner, säger Iman Vakili, grundare och VD för Sencept, som utvecklar intelligenta radarsensorer för autonoma system.

Vinnova har anlitat experter med relevant kompetens som har fått bedöma projekten. Därefter valdes de projekt ut som bedömdes ha högst potential, mest trovärdigt upplägg och mest kvalificerat team, men där företaget är i tidig fas och behöver fylla företaget med innehåll i form av kunskap och tillgångar.