10-årsjubileumet av Sting Day samlar rekordmånga investerare

Sting Day har för många vuxit till att bli ett ”must-attend” event som bjuder på positiv och hög energi och mycket effektivt nätverkande. Årets jubileumsupplaga, som hölls igår, samlade över 200 av Europas ledande investerare som kom för att träffa Stockholms och Sveriges mest lovande tech startups. Målet med eventet är att möjliggöra högkvalitativa möten som kan leda till långsiktiga och värdefulla relationer för både startups och investerare.

Genom åren har Sting Day gästats av entreprenörer och startups som blivit riktiga framgångssagor. Spotify, Yubico, Tobii och Midsummer är exempel på bolag som var små när de presenterade sig på Sting Day och som sedan har nått stora internationella framgångar.

Igår var totalt 420 exklusivt inbjudna personer på plats på Hotel Birger Jarl för årets upplaga av Sting Day. 51 techföretag presenterades i en utställning som spände över branscher som SaaS, deeptech, edtech, hälsa, fintech, media och spel. Ytterligare ett trettiotal startups deltog i ”speedmeetings”, intensiva 10-minutersmöten, med investerare. Sammanlagt deltog över 200 investerare från 14 länder och 150 utvalda entreprenörer.

– Proportionen investerare-startups är större än någonsin tidigare vilket vi tycker visar på att Sting Day har etablerat sig som en av de viktigaste mötesplatserna för det internationella riskkapitalet att träffa nya spännande techbolag, Pär Hedberg, grundare och VD på Sting.

Efter en iögonfallande och ballongfylld entré av Stings grundare och VD Pär Hedberg bjöd scenprogrammet på en paneldiskussion ledd av Kina Zeidler, författare av Det Svenska Techundret, där entreprenörerna Magnus Nilsson från iZettle, Elsa Bernadotte från Karma och Oscar Höglund från Epidemic Sound berättade hur de byggt team i sina växande företag.

Parallellt med att startups pitchade investerare i speedmeetings, presenterades fyra ”sunshine stories” på stora scen. Publiken fick lyssna till grundarna av sustainability-bolagen Midsummer, Worldfavor, Surfcleaner och Sellpy och hur de övervunnit utmaningar under sina bolagsresor.

Under den tredje delen av programmet på scen delade en namnkunnig investerarpanel bestående av Marie-Helene Ametsreiter på Speedinvest, Seth Pierrepont på Accel, Louise Samet på Blossom Capital och Pär-Jörgen Pärson på Northzone med sig av lärdomar kring att utvärdera team. Panelen modererades av Staffan Helgesson, general partner på Creandum, och avslutades med fem investerarpitchar från bolag som är i processen att resa kapital.

Den avslutande programpunkten bestod av ett informellt samtal mellan Stings Pär Hedberg och Pär-Jörgen Pärson. Pär-Jörgen deltog på det första Sting Day-eventet för 10 år sedan då han intervjuade Spotifys grundare Daniel Ek. Tillsammans med Pär sammanfattade han det senaste årtiondets utveckling på den svenska startupscenen.

Vinnarna av pitchtävlingen tillkännagavs också och det var Gigapay som tog hem juryn röst, och Mindmore valdes till vinnare av publiken.