Tunga investerare backar ridsportappen Ridesum

Horsetech-bolaget Ridesum förbereder för expansion och tar nu in 5,3 miljoner kronor från tunga investerare och branschprofiler. Rundan leds av Zenith Group och kompletteras av ett antal affärsänglar. Bolaget knyter också till sig OS-ryttaren och hästentreprenören Lisen Bratt Fredricson.

– Sedan lanseringen i början av året ser vi ett stort intresse både i Sverige och internationellt. Nyemissionen möjliggör att vi kan öka farten och på allvar stärka vår marknadsposition och utveckla vår produkt, säger Jenny Stråhle, VD och grundare.

Ridesum är en digital träningsarena och samarbetsplattform för ryttare, tränare och experter inom ridsport. Appen, som lanserades i januari, innehåller en sökbar tränar- och expertbank, bokningsfunktion och träning på distans via streaming eller feedback på filmat pass.

Investeringsrundan leds av Zenith Group som tidigare har investerat i bland annat kommunikationsappen Truecaller, e-sportappen Strafe och AI-bolaget Leeroy. Bland övriga delägare märks Fredric Gunnarsson, tidigare vd för spelutvecklaren Star Stable, och Stings investeringsbolag Propel Capital.

– Vi är väldigt glada att Zenith kommer in med sitt imponerande track record och stora nätverk. Det möjliggör att vi kan accelerera utvecklingen av plattformen och vårt community, säger Jenny Stråhle.

– Ridesum har en skalbar produkt som både tillgängliggör träning för fler och minskar miljöpåverkan. Ridsporten har hittills varit ett outforskat fält, men vi ser att timingen är helt rätt nu, säger Caroline Nylund, Investment Manager på Zenith Group.

– Vi tror starkt på teamet bakom Ridesum. Hästsporten har alltid intresserat mig och vi ser fram emot att vara med och ta bolaget till nästa nivå, säger Tommy Jacobson, ordförande i Zenith Group.

> Läs mer om Ridesum