Tung branschkunskap bland Stings 11 nya bolag

Sting tar nu in 11 nya bolag i sina startupprogram Sting Accelerate och Sting Incubate. Bland affärsidéerna som är med finns världens första internationella prisjämförelsemotor, intelligenta radarsensorer för autonoma system, en Airbnb för popup-butiksförsäljning och ett index för kryptovalutor.

– I höstens batch finns flera bolag med nya lösningar inom bland annat delningsekonomin, hållbarhet, e-handel och fintech. Det är en stark grupp grundare som består av flera serieentreprenörer och många med stark branschkunskap från roller som till exempel produktchef på Kivra, investment banker på Nordea, VD på Ratos och Byggmax och marknadsförare från ARKET och Spotify, säger Fredrik Rosengren, programansvarig för Sting Accelerate.

Vinter Capital, ett av bolagen som nu går med i Sting, moderniserar den traditionella finansmarknaden med index för kryptovalutor, som samtidigt bidrar till att göra marknaden för kryptovalutor mogen.

– Målsättningen är att bli S&P 500 för kryptovalutor vilket kräver starka allierade med erfarenhet, nätverk och värdefulla insikter. Det är precis vad Sting är, säger Sid John Leopold, medgrundare och VD för Vinter Capital.

Ett annat bolag, Panprices, har skapat världens första internationella prisjämförelsemotor som möjliggör för konsumenter att finna lägst pris på produkter i hela Europa.

– Vi är ett team med erfarenhet av att driva bolag som ser mycket fram emot att bli en del av den mest optimala miljön i Sverige för nystartade innovationsbolag. Stings erfarenhet av att utmana och vässa grundare i deras genomförande tror vi kommer dramatiskt påskynda Panprices till att nå nästa nivå, säger Magnus Agervald, medgrundare på Panprices.

Ett tredje nytt bolag är It’s Re:Leased som låter dig hyra de plagg i din garderob som annars bara används ett fåtal gånger och därmed göra din garderob mer hållbar.

– Sting ger oss förutsättningar and resurser att accelerera vårt företag i precis rätt fas av vår resa. Vi har en stark efterfrågan på vår prenumerationstjänst som vi nu hoppas kunna lansera tidigare än planerat, säger Johanna Norrman, medgrundare och VD på It’s Re:Leased.

Företagen som antas till Sting har möjlighet att få en investering om 300 000 kronor från Propel Capital, Stings investeringsbolag och Sveriges mest aktiva privata såddinvesterare. Utöver själva investeringen får bolagen dessutom direkt access till de 40 affärsänglarna som står bakom Propel Capital, och även deras nätverk.

Förutom investeringsmöjligheten från Propel Capital, inkluderar stödet från Sting individuell coachning inom affärsutveckling, finansiering och rekrytering, och tillgång ett brett internationellt nätverk av industrikontakter och investerare. Bolagen får även gratis kontorsplats i fem månader på A house som ger en stark gemenskapen med varandra och Sting-teamet.

Sting har sedan 2002 coachat över 270 startups, bland annat Yubico, Barnebys, Bioservo, Karma, Sellpy, Midsummer och Volumental. Under 2018 omsatte Stings alumner 2,6 miljarder kronor och skapade över 800 nya jobb. Tillsammans har Sting-bolagen över 2600 anställda.

De här sju nya bolagen går med i Sting Accelerate:

Agilon utvecklar en lösning som automatiskt kartlägger företagets affärsprocesser, identifierar flaskhalsar och avvikelser samt ger kvantifierade förbättringsförslag. Våra kunder sjösätter processutvecklingsprojekt upp till tio gånger snabbare och behåller kontrollen genom att löpande upptäcka nya problem i sin linda. Vi kallar det Process Intelligence. www.agilon.io

Ebbel är en tjänst som gör det enkelt att hitta det kreditkort som ger våra användare störst värde i form av bonuspoäng, cashback och försäkringar. Vi gör detta genom att analysera hur de spenderar sina pengar. Våra användare sparar i genomsnitt 2150 kronor årligen. Vi tycker att alla, oavsett kunskapsnivå, har rätt till ett bra kreditkort. www.ebbel.se

It’s Re:Leased gör det möjligt att hyra de delar av garderoben som annars bara används ett fåtal gånger. Genom att förändra hur vi konsumerar kläder kan vi dämpa produktionstakten i branschen och skapa hållbar tillväxt genom att erbjuda både kvalitet och variation utan massproduktion. www.itsreleased.com

Panprices möjliggör e-handel över landsgränser genom att eliminera den friktion konsumenter idag möter när de försöker e-handla från retailers utanför det egna landet. Genom att aggregera lokala prisjämförelsetjänster och samla in ytterligare data om retailers kan Panprices användare hitta erbjudanden på produkter de vill köpa upp till 50 procent billigare än det billigaste priset i deras hemland. www.panprices.com

Ridesum är en digital träningsarena och samarbetsplattform som kopplar ihop ryttare, tränare och experter. I mobilappen kan du söka tränare och experter, boka träningspass eller få feedback på film, träna live via videostreaming och spara din feedback. Ryttare utvecklas snabbare, tränare effektiviserar sin verksamhet och miljön sparas genom minskade resor. www.ridesum.se

Vinter Capital är en svensk index-leverantör. Vi tror att blockkedjor kan förändra världen. Användningen av tekniken kan skapa decentraliserade och transparenta ekonomiska system som har positiva effekter som finansiell inklusion för alla. Vårt mål är att göra marknaden för kryptovalutor mer mogen. Vi gör det genom att skapa transparenta och reglerade index som kan användas i finansiella produkter. Vinter Capitals index är en länk mellan kryptovalutor och den traditionella finansbranschen. www.vinter.capital

xNomad är en marknadsplats online för korttidsuthyrning av butikslokaler som gör processen enkel och smidig. Vi för samman varumärken och entreprenörer med underutnyttjade butikslokaler som de kan hyra under kortare perioder för att skapa en popup-butik eller showroom. Som en Airbnb för popup-butiksförsäljning. xNomad förser data gällande footfall, kön, åldersgrupper och köpkraft för att lättast hitta din ideala lokal. www.xnomad.co

De här fyra bolagen går med i Sting Incubate:

Klimato är appen för restauranger som vill erbjuda ett klimatvänligt koncept. Genom Klimato-appen kan användare planera klimatvänliga måltider, märka rätter med deras koldioxidavtryck, ladda ner utvecklingsrapporter med förbättringsområden, och bli klimatneutrala genom att investera i klimatpositiva projekt. Livsmedelsindustrin står för 25% av de globala koldioxidutsläppen. Vi strävar efter att minska den mängden, en måltid i taget. www.klimato.se

Health Integrator strävar efter att erbjuda ”digitala vaccin” som skapar ett försvarssystem för hälso- och sjukvården. Slutanvändarnas möjligheter till ett hälsosamt liv förstärks genom att skapa ett ekosystem av tjänster runt användaren genom att matcha deras hälsoprofil med marknadsplatsens erbjudanden i en skräddarsydd korg med tjänster och produkter. Detta är konsumtion av hälsa. www.healthintegrator.eu

Nordic Forest Games skapar mobilspel som motiverar användaren att röra på sig. Med den senaste tekniken används fysisk rörelse som input i spelen och kroppen tränas samtidigt som spelet tar bort fokus från ansträngningen. Inaktivitet är ett stort och växande problem i många samhällen, och målet är att ha en miljard dagliga användare om tio år. www.nordicforestgames.com

Sencept utvecklar intelligenta radarsensorer för intelligenta system. Radardesignen är baserad på ny hårdvara och AI-baserad mjukvaruarkitektur som möjliggör högupplöst radarbildning i täta miljöer. Sencepts mål är att möjliggöra att autonoma system uppfattar miljön i 3D i extrema belysnings- och väderförhållanden. www.sencept.se