14 startups finalpitchade inför 100+ investerare på Sting Demo Day

Sveriges toppinvesterare var samlade på Bryggarsalen tidigare idag när 14 av Sveriges mest lovande tech startups presenterade sig vid Sting Demo Day. Eventet utgör finalen i startupprogrammen Sting Accelerate och Sting Incubate, och fler än 100 investerare var där för att träffa entreprenörerna.

Bolagen som nu lämnar Sting erbjuder lösningar inom ett brett spann av branscher, från bland annat babytech, cleantech och fintech och till influencer marketing, AI och klimatsmarta livsmedel. Sedan starten i februari har bolagen framför allt nått resultat i form av nya kunder, förbättrade produkter och starkare och utökade team.

– Alla bolag har accelererat rejält under programmet och det är speciellt kul att se bra team som har förmågan att utnyttja de investerarnärverk och det ekosystem som Sting erbjuder. Vår team- och rekryteringstjänst har som vanligt använts flitigt. Det är också roligt att se hur mycket det betyder för startups att sitta tillsammans – alla delar med sig och hjälper till att lösa problem och utmaningar, säger Ivar Strömberg, affärscoach på Sting.

Sting Demo Day avslutades med att Lisa Lindvall, grundare av The Fit som erbjuder mobil 3D kroppsskannerteknik, efter omröstning av publiken vann priset för ”Bästa pitch”.

– Tiden på Sting har varit otroligt intensiv och vi har gjort väldigt mycket på några få månader. Framför allt har vi förfinat produkten och breddat vårt kontaktnät, både i Sverige och i resten av världen. Nu ser vi fram emot att fullskaligt lansera vår produkt inom de kommande veckorna, säger Lisa Lindvall.

Sting Demo Day anordnas två gånger per år med syfte att ge entreprenörerna möjlighet att presentera sina bolag och påbörja relationer med framtida investerare och samarbetspartners.

Bolagen som presenterade på Sting Demo Day var:

A2O (f.d. Nutrient) är ett FoodTech bolag som forskar på och producerar nya klimatsmarta livsmedel. Målet är att göra en verklig skillnad genom att producera hållbara och framför allt goda alternativ. Genom att konvertera outnyttjade resurser och omvandla dessa till nya smakliga proteiner kan vi göra en skillnad i hela livsmedelskedjan från jord till bord. www.nutrient.se

Cardia är en mobilapplikation som erbjuder ett säkrare sätt att privat köpa och sälja begagnade bilar. Alla bilar kontrolleras hos opartiska bilprovningsstationer för att avlägsna risken för dolda fel. Via applikationen får användarna tillgång finans-, garanti- och försäkringsbolag på den privata marknaden. För ökad trygghet sker betalningen och ägarbytet via applikationen. www.cardia.eu

Casablnca är ett CRM system för företag som jobbar med Influencer Marketing in-house. Systemet samlar, förvarar, utvärderar och presenterar all Influencer Marketing data på ett och samma ställe. Casablnca hjälper företag att ta datadrivna beslut baserade på skräddarsydda KPI:er och effektiviserar arbetsprocessen så att anställda har mer tid över till kommunikation med Influencers samt tillväxt. Detta resulterar mer autentiska samarbeten och en närmare relation till slutkunden. www.casablnca.com

Creditive är ett digitalt finansieringsverktyg avsedd för bolag med omsättning upp till SEK 150M. Genom automatisering av den uråldriga kreditprocessen förenklar Creditive tillgången till företagskrediter. www.creditive.se

Cribble utvecklar leksaker för barn, utvecklade med grund i forskning inom psykologi och pedagogik. www.cribble.se

FLOAT är vi pionjärer inom Capital-as-a-Service (CaaS) som erbjuder små SaaS-företag tillgång till snabbt, grundarvänligt, icke-utspädande tillväxtkapital. www.floatlending.com

Greenlytics tillhandahåller data science-lösningar för kraftindustrin. Vår vision är att utnyttja potentialen i data för att skapa en hållbar energi-framtid. Vår första produkt WindMind är ett verktyg för att producera supernoggranna vindkraftprognoser, vilket gör det möjligt för vindkraftsproducenter att sänka obalanskostnaderna, öka lönsamheten för vindkraft och göra vindkraft billigare för konsumenten. www.greenlytics.io

PCT hjälper organisationer minimera den tid som läggs på att hålla koll på, följa upp och planera återkommande uppgifter och processer. Tack vare det intuitiva gränssnittet är kunder snabbt och enkelt igång samtidigt som de får tillgång till spårbarhet och rapportering som annars bara återfinns i mycket mer komplexa system. www.productivesolutions.se

PerceptiLabs plattform är en drag-and-drop mjukvara som låter dig bygga komplexa AI/ML-modeller på ett enkelt sätt, utan att behöva skriva kod. www.perceptilabs.com

Pliance hjälper företag att automatisera sina anti-penningtvättsprocesser med hjälp av ett kraftfullt och flexibelt API som sparar både tid och pengar åt företagen genom att bygga in kundkontroller i deras existerade verktyg och arbetsflöden. Genom att använda Pliances API kan dessa företag fokusera på sin grundverksamhet, och växa snabbare. www.pliance.io

Qofind utvecklar den nya generationens babymonitorer som övervakar både temperatur och rörelse när barnet sover. www.parvel.se

The Fit utvecklar mobil 3D kroppsskannerteknik. Med två bilder skapas ett personligt kropps-ID som kan användas för att handla rätt storlek, måttbeställa produkter eller virtuellt prova kläder. Genom att tillhandahålla kroppsdata hjälper The Fit företag att minska returer och sitt negativa klimatavtryck samtidigt som de förbättrar både konvertering och kundnöjdhet. www.thefit.se

Treeno skapar en ny digital kommunikationskanal mellan konsumenter och företag genom att bygga en innovativ tjänst för digitala kvitton. Med Treenos tjänst får konsumenter enkelt sina digitala kvitton samlade på ett ställe och en unik inblick i vad de spenderar sina pengar på. www.treeno.com

YourPDi, Your Personal Digitalization, är appen där du enkelt, snabbt och säkert organiserar och förvarar viktig information och värdefulla dokument. Appen gör att du aldrig mer behöver rota desperat i byrålådan, riva bland gamla pärmar eller leta i mobilen efter dina värdefulla handlingar och viktig information. www.yourpdi.com