Cling vill hjälpa dig att vinna fler affärer – tar in nytt kapital från känd tech-investerare

Cling har fyllt på kassan med 3 miljoner kronor. Majoriteten av pengarna kommer från Josef Fallesens nya investmentbolag CG Partners som han driver med den tyska entreprenören Christian Gaiser. Även tidigare investeraren Virben Invest går in med kapital.

Cling har utvecklat ett onlineverktyg som hjälper mindre företag att gå från offert till faktura. Man har framförallt riktat in sig på att hjälpa småföretagare, till exempel frilansare, fotografer och hantverkare att få in bokningar, få betalt och bli mer organiserade.

− Riktigt kul att Cling blev vår, och framför allt min, allra första investering. Det här är något som hundratusentals frilansare och småföretagare kommer se oerhört stort värde i, säger tech-investeraren Josef Fallesen, fd grundare till Businesspodden.

Cling, som startade i slutet av 2016, grundades av Oskar Andersson, Rang Ali och Johan Sandmark. De lanserade tjänsten 2018 och har hittills vunnit affärer för över 300 miljoner kronor åt sina användare. Med digitala offerter, automatisk uppföljning, BankID-signaturer och fakturering direkt från godkända avtal vill Cling hjälpa småföretagare så som frilansare, fotografer och hantverkare att bli bokade, betalda och mer organiserade.

− Vi har fokuserat på att ha ett väldigt tight flöde från offert till faktura. Det gör att vi, till skillnad från många andra, kan automatisera stora delar av administrationen. Från uppföljning, kontraktsskrivning och avstämning – moment som annars är väldigt tidskrävande. Att vi fått in betalning i flödet gör att vi kan erbjuda en komplett produkt och spara maximalt med tid åt våra användare, säger Johan Sandmark, medgrundare på Cling.

− CG Partners sitter både på stor erfarenhet, har en direkt koppling till övriga Europa och ett innovativt nytänkande. Vi ser fram emot att jobba tillsammans med Josef och Christian för att hjälpa svenska och europeiska småföretagare och frilansare att vinna fler affärer. I höst ska vi ha sett till att våra kunder vunnit affärer för över en miljard kronor, säger Oskar Andersson.