WeWork lanserar Labs-program för startups i Stockholm, inleder samarbete med Sting

Idag meddelar WeWork att de lanserar konceptet WeWork Labs i Stockholm med start i juni 2019. Labs är ett startup-program som ger unga entreprenörer lokaler, content och en community. I Stockholm samarbetar WeWork med Sting. Inom ramen för partnerskapet kommer de startups som går vidare från Stings program att erbjudas ytterligare utvecklingsstöd hos WeWork Labs.

Labs är redan en integrerad del på över 50 av WeWorks platser världen över och bland de anslutna globala partnerföretagen finns Techstars, Mastercard och Mercer. Medverkande hyr ett skrivbord på WeWork Labs kan via en flexibel lösning gå in i, eller ur, communityt. WeWork tar ingen ägarandel i medlemsföretagen.

Konceptet WeWork Labs står på fyra ben:

  • Programmering: Labs erbjuder en rad olika verktyg som ger startups ett stödsystem på flera nivåer, inklusive en contentplattform med mallar och onlinekurser, ett mentorskapsprogram och skräddarsydda events och workshops utifrån individuella behov.
  • Global Access: WeWork Labs finns på över 50 platser över hela världen, där startups får möta potentiella investerare och företagspartners, samt tillgång till över 400 000 WeWork-medlemmar – allt för att bygga global varumärkeskännedom.
  • Arbetsyta: Medlemmar i Labs får dedikerade arbetsytor i WeWork Urban Escape. Miljön är specialdesignad för hjälpa startups och företagspartners arbeta, skapa och samarbeta med sina egna teams, andra startups och ledande branschföreträdare.
  • Community: Labs-communityt kureras av en Labs Manager som erbjuder skräddarsytt stöd och bygger relationer mellan olika parter. Hen är spindeln i nätet som med sin gedigna startuperfarenhet och globala verktyg, kopplar ihop startups och entreprenörer med de kontakter de behöver för att växa sina företag.

– Stockholm är en av de bästa städerna för acceleration i tidigt skede. Staden är känd för sitt främjande av unga entreprenörer, med starka akademiska program och acceleratorer. Vi siktar på att bli en startplatta för dessa talanger där vi kan ge förutsättningar för mer mogna startups att expandera internationellt. Med WeWorks globala avtryck och vårt utbytesprogram med över 50 Labs-platser runtom i världen har vi de bästa resurserna och möjligheterna att förbereda startups för en internationell lansering – oavsett om det är i Tyskland, Kina eller USA, säger Thijs Sprangers, verksamhetschef för WeWork Labs i Norra Europa.

– Vad som särskiljer WeWork är att de med 425 platser i 100 städer har byggt en infrastruktur och ett globalt nätverk med företag som kommer kunna tillhandahålla värdefullt stöd till Sting-anslutna företag i syfte att underlätta etablering runtom i världen, säger Pär Hedberg, VD och grundare av Sting.

WeWork Labs kommer att erbjuda arbetsytor för cirka 80 entreprenörer. Modellen riktar sig mot ett stort antal sektorer och faser, såväl före som efter medverkan i ett acceleratorprogram. Medlemsföretag betalar en medlemsavgift och kan avbryta medlemskapet på en månadsbasis. WeWork tar ingen ägarandel i medlemsföretagen. Deltagare i Labs-program får även tillgång till veckovisa community-events, rabatter på företagstjänster som Amazon Web Services, Google Cloud, Microsoft Azure med mera, samt möjligheten att nätverka med potentiella kunder och investerare – direkt på plats i WeWorks lokaler eller virtuellt via medlemsappen som når över 400 000 WeWork-medlemmar över hela världen.

> Läs mer om WeWork Labs