Regtechbolaget CE Check har valts ut för acceleratorprogrammet TINC i Silicon Valley

CE Check är en av tio startups från Skandinavien som är utvalda att delta i Nordic Innovation House acceleratorprogram TINC i Silicon Valley i maj. Grundare och VD Tobias Rydell och CTO Max Strålin deltog i kickoffeventet i Oslo i mars och reser till Silicon Valley i slutet av april.

TINC-programmet kommer att innehålla workshops och mentorskap inriktade på varje startups särskilda behov. Deltagarna kommer också att möta potentiella kunder och investerare. Programmet har betydande mentorer som Julie Hanna, utsedd av president Obama till presidentens ambassadör för globalt entreprenörskap, och Nathan Gold som coachar talare inför väl ansedda föredrag såsom TED-talks.

– CE Check är en av de mest lovande RegTech startup-företagen i Skandinavien, med stor potential och en globalt skalbar affärsmodell. Företaget är i rätt fas för programmet, eftersom de redan har dragkraft på sin lokala marknad och siktar nu på att växa globalt. Vi är mycket nöjda att de ska delta i programmet, säger Rickard Mosell, Vinnova / Wallenberg Fellow på Nordic Innovation House.

Företaget hoppas kunna få mer insikt i den amerikanska marknaden och den nuvarande erfarenheten av CE-märkning i USA. Amerikanska företag som säljer vissa produkter i EU måste CE-märka sina varor, och är därför potentiella användare av CE Checks tjänst. Företaget räknar redan ett amerikanskt och ett kanadensiskt företag bland de över 1 000 kunder som har använt tjänsten sedan lanseringen i april 2018. CE Check överväger också att utveckla tjänsten för att tillmötesgå amerikanska certifieringsmärken såsom FCC-etiketten.

– Vi är väldigt glada att få resa till Silicon Valley för att jobba och lära oss av sådana imponerande mentorer. De workshops som erbjuds, och möjligheterna att möta potentiella investerare och kunder, är särskilt viktigt för oss. Vi ser fram emot en månad av insikter, utmaningar och möjligheter att bygga våra nätverk, säger Tobias Rydell, grundare och VD för CE Check.

CE Check är ett Stockholmsbaserat startupbolag med en SaaS-tjänst som har digitaliserat certifieringsprocessen för EUs miljö- och säkerhetsmärkning (CE-märkning). CE Check har visionen att kunna erbjuda sina kunder globalt marknadstillträde. Genom att göra det enklare för företag att uppfylla EUs regelkrav hoppas CE Check på att kunna bidra till en bättre miljö och samtidigt göra världen lite säkrare.

Mer om CE Check: https://ce-check.eu