Fyra nya tungviktare från bland annat Ericsson, Hakon Invest och NTT Security går med i cybersäkerhetsbolaget Defentrys styrelse

Defentry har tillsatt en styrelse som ska hjälpa bolaget att växa och komma ut på flera marknader. De fyra nya styrelsemedlemmarna är Göran Hesseborn (Apoteket Hjärtat, Hakon Invest), Jan Wäreby (Ericsson, RISE, Tobii), Henrik Davidsson (NTT, Cisco) och Oskar Norin (Ramirent, Com Hem, Telenor).

Defentry har haft en stark tillväxt de senaste sex månaderna. Bolaget har bland annat tagit in 3,6 miljoner kronor i nytt kapital vid årsskiftet och tagit in två världskända white hackers, Dan Egerstad och Adam Ljungrell, som delägare och rådgivare. Nu tar även nya styrelsemedlemmar plats för att stärka företagets utveckling.

En av de nya styrelsemedlemmarna, Göran Hesseborn, har varit operativ som CFO i bolag som Apoteket Hjärtat, Menigo Foodservice, Hakon Invest och Spendrups. Göran sitter i flera styrelser, bland annat Solera Beverage Group, Pumped Hydro Storage, Caterbee.com, Kinexit. Hans expertis ligger inom IPO, M&A, turn-arounds och strategi.

− Alla pratar om utmaningarna med cybersäkerhet och data privacy. Defentry kan verkligen möjliggöra ett säkrare digitalt samhälle. Det är en viktig förändring vi står inför och jag ser fram emot att vara med på den resan, säger Göran Hesseborn.

Jan Wäreby har suttit i koncernledningen för Ericsson, skött affären Sony/Ericsson och arbetat som global försäljningsdirektör. Jan är del av flera styrelser, bland annat RISE (Research Intitutes of Sweden Holding), Tobii, Gapwaves AB och INCELL International.

− Cybersäkerhet toppar varenda bolags agenda. Med Defentry’s fokus på att säkra individens digitala identitet, täcker bolaget ett nytt och väldigt viktigt hål som komplement till andra säkerhetslösningar för stora bolag. Defentry, med sitt kompetenta team, är långt framskriden inom området cybersäkerhet. Jag ser fram emot att bidra till Defentry’s tillväxt och framtida utveckling, säger Jan Wäreby.

Henrik Davidsson har jobbat både i Norden och internationellt på olika säkerhetsbolag, på startups såväl som stora bolag. Få svenskar har den erfarenheten internationellt inom säkerhet som Henrik har. Han kommer senast från NTT Security där han var nordisk säljchef, men han har även haft centrala roller på Cisco, FireEye, Inc, Juniper, VMware.

− Att veta och förstå värdet av ens digitala identitet är centralt i dagens digitala värld, och det innebär din personliga digitala identitet såväl som din digitala identitet på bolaget du arbetar för. Defentry tar sig an en ny metod för hur organisationer tillsammans med sina människor kan förbättra sin säkerhetsinställning, säger Henrik Davidsson.

Oskar Norin är CTO på Defentry sedan maj 2018. Han har en gedigen kunskap inom IT och lång erfarenhet från bland annat telcobranschen. Han kommer senast från Ramirent Group där han arbetade som IT-arkitekt och innan dess integrations manager. Innan dess har Oskar jobbat med IT på Com Hem, Telenor, Bredbandsbolaget.