Sju Sting-bolag får finansiering via Vinnovas program Innovativa startups

Harvest Moon, Imagilabs, Kavalri Games, Mendi, PerceptiLabs, Relox Robotics och SciMind har tilldelats 300 000 kronor vardera i bidrag via Vinnovas program Innovative startups. Bidragen ges till nystartade företag som vill växa i Sverige och har en innovativ affärsidé som klarar sig i internationell konkurrens.

Finansieringen ska gå till att genomföra ett projekt med hög risk och stor potential som ökar företagets möjligheter att attrahera kunder, kapital eller investeringar.

– Bidraget betyder jättemycket för oss. Ni har vi möjlighet att ta fram en demoprodukt. Delar av pengarna kommer även gå till IP och marknadsföring, säger Åsa Karlsson, VD och grundare av Harvest Moon, som utvecklar en toalett som separerar och omvandlar avfallet till växtnäring.

– Vi är jätteglada för finansieringen! Vi ska använda pengarna till att iterera fram en bättre affärsstrategi, säger Martin Isaksson, VD och grundare av ”deep learning”-företaget Perceptilabs.

– Vi är mycket glada och stolta över Vinnova-bidraget och det kommer med perfekt tajming. Det möjliggör att vi kan arbeta vidare med vårt system för universitet och högskolor att på ett smart sätt koppla samman dem med företag. Vi har redan kunder i tre världsdelar och vet att universitet-företagskopplingen inte görs effektivt. Det är en spännande tid för oss och vi är oerhört tacksamma att Vinnova finns och tror på oss, säger James Bennett, VD på SciMind.

Även två bolag som genomgått Sting Test Drive Edtech fick bidrag: Royal Scheduler och Tntor.

Vinnova har anlitat experter med relevant kompetens som har fått bedöma projekten. Därefter valdes de projekt ut som bedömdes ha högst potential, mest trovärdigt upplägg och mest kvalificerat team, men där företaget är i tidig fas och behöver fylla företaget med innehåll i form av kunskap och tillgångar.