Maria Ljungberg tar rollen som VD på Propel Capital

 

Maria Ljungberg går in i rollen som VD för affärsängelbolaget Propel Capital IV och får också ansvar för investerarrelationer på Sting. Propel Capital är, med cirka 25 investeringar per år en av Sveriges mest aktiva privata såddinvesterare.

Propel Capital ger affärsänglar möjlighet att med en relativt liten kapitalinsats bli indirekta delägare i ett stort antal lovande startups som genomgår Stings program. Propel Capital IV har 20 miljoner kronor under förvaltning från cirka 40 affärsänglar samt Saminvest.

Nu tar Maria Ljungberg, som har arbetat med affärsängelrelaterade frågor under snart 15 år på Sting och SVCA, rollen som Propel Capitals första externa VD. Hon kompletterar Niclas Lilja, som är arbetande styrelseordförande sedan starten 2014, tillika investerare i Propel Capital.

– Vi är glada att Maria går in i rollen som VD på Propel Capital. Med sin gedigna erfarenhet av arbete med startups och affärsänglar blir hon en viktig resurs i arbetet med att utveckla Propel Capital, säger Niclas Lilja, ordförande Propel Capital.

– Propel Capital har en nyckelroll i Stings ekosystem för startups. Jag ser fram emot att vidareutveckla våra mötesplatser och kommunikationskanaler mellan entreprenörer och investerare och att jobba för att saminvesteringsavtalet med Saminvest bär frukt i form av investeringar i många Stingbolag, säger Maria Ljungberg, VD Propel Capital.

Propel Capital, som är grundat av Sting, har sedan starten 2014 via Propel Capital I, II III och IV investerat närmare 30 miljoner kronor i runt 100 Stingbolag. Portföljen inkluderar bolag som Sellpy, DP Organizer, Apprl, Elly Pistol, Woshapp och Sniph.

Kontakt
Niclas Lilja, styrelseordförande Propel Capital, 073-651 13 63
Maria Ljungberg, VD Propel Capital, 0708-36 22 31

Sting har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Sting har stöttat över 240 startups, av vilka 70 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla Sting-bolagen en omsättning på över 2,1 miljarder kronor. De har dessutom skapat över 1800 jobb.*
*2017 års siffor.