Cybersecurityföretaget Defentry tar in 3,6 miljoner

Defentry-teamet

Defentry är ett cybersecurityföretag som med hjälp av datainhämtning och AI arbetar för att bekämpa ID-kapningar och hackade konton. Företaget har under hösten stängt en finansieringsrunda om drygt 3,6 miljoner kronor från bland annat affärsängeln John Fällström för att ytterligare expandera verksamheten.

Defentry har haft en stark tillväxt det senaste kvartalet och tecknat avtal med marknadsledande partners. Företaget har också knutit till sig två av världens främsta white hackers, Dan Egerstad och Adam Ljungrell, samt köpt en av världens största databaser över läckt information.

– Såväl privatpersoner som företag blir alltmer medvetna om vikten av cybersecurity. Att företag bör göra allt för att skydda sin data är en självklarhet, bolag som inte prioriterar denna fråga kommer att dö snabbt, konstaterar Christer Hernestig, grundare på Defentry.

I finansieringsrundan om 3,6 miljoner kronor medverkar också Malin Sjöstrand (Scriin), Per Vasilis, Jonas Brunius och Gerhard Dal. Kapitalet kommer att användas till att rusta organisationen för Defentrys tillväxtresa. I dagarna flyttar bolaget till nya lokaler och flera nyckelpersoner är på väg in i bolaget.

– Cybersecurity är ett hett ämne och en angelägenhet för alla, såväl företag som privatpersoner. Defentry är det mest spännande bolaget på marknaden just nu, därför valde jag att investera i dem, säger John Fällström, VD, NV Capital.

Om Defentry
Defentry är ett cybersäkerhetsbolag som hjälper bolag att säkra sin data och förebygger därmed identitetskapningar och hackade konton. Med hjälp av vår teknologi kan användare ta kontroll över sin egen data. Vi ser till så din personliga information förblir just din. #BeYourOwnHero
www.defentry.com

Mer information
Gabriella Kepinski, PR, Defentry, gabriella@defentry.com

Om Sting (Stockholm Innovation & Growth)
Sting har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Sting har stöttat över 240 startups, av vilka 70 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla Sting-bolagen en omsättning på över 2,1 miljarder kronor, varav 71 procent kommer från export. De har dessutom skapat över 1800 jobb. Mer information: www.sting.co