SOS Barnbyar aktiverar social innovation med Hubbsters digitala metod

Ebba Annell, Affärsutvecklingschef, SOS Barnbyar Sverige och Anna Bloth Karling, VD, Hubbster

Barnrättsorganisationen SOS Barnbyar Sverige vill nå dubbelt så många barn till 2020. För att lyckas ställer man om organisationen till ett ekosystem inom social innovation med fokus på innovativa lösningar, med och för barn, som också engagerar kunder. För att säkra genomförandet av innovationsstrategin och engagera medarbetarna i utmaningen används SaaS-bolaget Hubbsters digitala metod, Hubbster:Activate.

Den tid då traditionella insamlings- och programorganisationer kunde skruva upp insamling och månadsgivande några grader år för år är förbi. För att möta det ständigt växande behovet av stöd för barn och unga i utsatthet skapar SOS Barnbyar ett ekosystem för innovation där samskapande och nytänkande kan växa exponentiellt, så kallad social innovation.

– Att vara en social innovatör innebär för oss att bli den självklara samlingspunkten för innovationer och nya sätt att skapa bättre förutsättningar för barn och unga i utsatthet. Det är något som ska genomsyra SOS Barnbyar Sverige i allt vi gör. Både hur vi utformar och bedriver program och sättet vi engagerar och marknadsför oss mot kunder på. Men också vilka produkter vi tar fram, hur vi arbetar på internt, vilken kultur vi odlar, hur vi ser på vår roll i samhället samt vilken typ av kompetens i medarbetare och partners vi attraherar, säger Ebba Annell, Digital Affärsutvecklingschef på SOS Barnbyar Sverige.

För att lyckas i omställningen krävs inte bara en stark strategi utan även en tydlig metod som säkrar ett starkt engagemang och involvering från de som ska genomföra den – medarbetarna. Som stöd i arbetet använder sig därför SOS Barnbyar av mjukvarubolaget Hubbsters smarta, digitala och forskningsbaserade metod för framgångsrik strategiaktivering.

– Vi är otroligt stolta över att få vara en del av SOS Barnbyars viktiga omställning till social innovatör. Den här innovationsstrategin är inte bara viktig för SOS som organisation, den påverkar också framtiden för många barn i utsatthet. Att vår digitala metod kan stötta i detta arbete känns både viktigt och hedrande, säger Anna Bloth Karling, VD & Chief Purpose Officer på Hubbster.

Strategisk rådgivare i framtagningen av innovationsstrategin är Christian de Loës, Prosensit.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Ebba Annell, Affärsutvecklingschef, SOS Barnbyar Sverige
Mobil: 070-322 85 36
Mail: ebba.annell@sos-barnbyar.se
www.sos-barnbyar.se

Anna Bloth Karling, VD, Hubbster
Mail: anna@hubbster.com
Mobil: 0768-93 62 65
www.hubbster.com

Om SOS Barnbyar
SOS Barnbyar Sverige arbetar dels för barns rättigheter enligt Barnkonventionen genom opinionsbildning och påverkan, dels med att samla in pengar för att finansiera den internationella verksamheten; som omfattar vård och omsorg av barn som är eller riskerar bli ensamma och växa upp utan förälders omsorg. SOS Barnbyar Sverige är en ideell förening och har idag ett 45 anställda (heltid). Vår verksamhet leds av en generalsekreterare som utses av styrelsen. Styrelsen, som arbetar ideellt, utses av årsmötet efter förslag från valberedningen.

Om Hubbster
HUBBSTER är ett svenskt SaaS-företag med en forskningsbaserad smart, digital metod som förenar medarbetarengagemang med strategi – bottom up. Metoden heter Hubbster:Activate och kan liknas vid en PT för företagskultur. Resultatet innebär att engagemanget för en strategi kan gå från snittet 5 % till över 60 % på i genomsnitt åtta månader. Exempel på användare är Apoteket AB, Danske Bank, BIG Travel, Ung Cancer, Oriflame, ICA och SAS.