​Förskoleappen Prion vinnare vid Sting Test Drive Edtech-finalen

Vinnarna vid Sting Test Drive Edtech-finalen: Fredrika Bernadotte (VD) och Marcus Skagerberg (CTO) på Prion

Prion, en app som underlättar kommunikationen mellan förskolor och föräldrar, är ett av 12 utvalda startupprojekt som under hösten har deltagit i första omgången av entreprenörsprogrammet Sting Test Drive Edtech. Målet med programmet är att få fram fler innovativa företag inom den globala tillväxtbranschen Edtech. På finalen, som gick av stapeln på A house igår, utsåg en välmeriterad jury Prion till vinnare av priset “Bästa Edtech-idé”.

Prion är en app som gör det enkelt för förskollärare att dokumentera barnens utveckling och låta föräldrar ta del av den dagliga verksamheten på förskolan. I appen, som finns som gratis- och betalversion, finns bland annat läroplanen och andra smarta funktioner som underlättar för förskolor

– Programmet har öppnat upp många dörrar för oss och kopplat ihop oss med relevanta aktörer som till exempel kommuner och privata företag inom edtechområdet. Vi har lärt oss mycket av alla workshops och blivit utmanade av coacherna. Nu fokuserar vi på att växa antalet förskolor som använder plattformen och att göra den ännu bättre för våra kunder, säger Fredrika Bernadotte, VD och grundare av Prion.

Sting Test Drive Edtech är ett samarbete mellan Sting och Swedish Edtech Industry. Under fyra kvällsworkshoppar har entreprenörerna fått kunskap och verktyg för att snabbare lyckas nå sina mål, inspirerats av framgångsrika edtech-entreprenörer och även fått möjlighet att nätverka med möjliga kunder genom “speedmatchmaking”.

Smarta digitala tjänster för förskolan, nyskapande tentapluggstjänster och schemaläggningsverktyg, e:sportlösningar för skolan, läromedel för programmering och digital teknik för utbildning i utvecklingsländer är några av de lösningar som erbjuds av de noga utvalda projekten som deltagit i programmet.

– Vi är mycket imponerade av hur entreprenörerna har sparrat varandra och utvecklat sina affärsidéer under de gångna veckorna, säger Karin Ruiz, affärscoach på Sting, som är en av ledarna för Sting Test Drive Edtech. – Det stora intresset för programmet och för finalen ikväll bekräftar att edtech är ett hett område och att digitaliseringen av skolan och lärande rent generellt nu verkligen händer på riktigt, fortsätter Karin.

Juryn, som bestod av Hellen Wohlin Lidgard, affärsängel; Anna Settman, VD på Liber; Amir Sajadi, VD på Hjärna Hjärta Cash och Järvaskolan; Joke Palmkvist, Head of School & Higher Education på Microsoft och Erik Brandberg, Investment Manager på Gullspång Invest, utsåg efter 12 starka presentationer Prion till vinnare av priset “Bästa Edtech-idé” med motiveringen:

Vinnaren har presenterat en lovande affärsplan för ett underdigitaliserat segment och är nu redo för tillväxt.

Test Drive Edtech är ett samarbete mellan Sting och Swedish Edtech Industry och övriga partners i programmet är Vercity/Nacka Kommun, Invest Stockholm, KTH, RISE och EdTech Sweden.

De deltagande bolagen/projekten i Sting Test Drive Edtech är (ett projekt befinner sig i stealthmode och finns inte med i nedanstående lista):

Asqill vill vara en pålitlig brygga mellan universitet och företag samtidigt som vi hjälper studenter att finna deras “why”. Vi utbildar ingenjörsstudenter i branschledande dataanalysverktyg och engagerar dem i arbetslivet. asqill.se

Colearn är en plattform för utbildare att nätverka, lära sig tillsammans och främja framtidens färdigheter genom ny pedagogik och teknik. colearn.education

EdChild förmedlar förskolekunskap i digitalt format för världens småbarnsföräldrar och pedagoger med fokus på glädje och gemenskap under de år då barnens utvecklingstakt är som högst.

ImagiLabs utvecklar ett verktyg för att inspirera unga tjejer att programmera. www.imagilabs.se

Lana Learning skapar digitalt och personligt språkinlärningsinnehåll med hjälp av elevens tidigare språkkunskaper för att öka inlärningshastigheten.

The Lara Project utvecklar digital teknik för barns utbildning i utvecklingsländer.

Learn2Esport är en helhetslösning för skolor som vill starta e-sportprofil. Vi erbjuder en plattform som är fylld med material, interaktiva prov, uppgifter r och verktyg för både elever och lärare. learn2esport.com

Prion är en digital plattform för dokumentation och kommunikation i förskolan. Via appen kan förskollärare dokumentera barnens lärande via bild, film och text och föräldrar kan ta del av den dagliga verksamheten och sitt eget barns utveckling. prionapp.com

Royal Scheduler är en helt automatisk schemaläggningstjänst som skapar fullständiga och optimerade scheman på nolltid. royalschedule.com

Tntors digitala lösning hjälper högskolestudenter att tentaplugga på ett effektivare och roligare sätt och med möjlighet för studenterna att följa upp sin framgång genom självskattning. www.tntor.se

Zifro är ett komplett läromedel för programmering. Vi erbjuder en snäll och lekfull kodmiljö där elever tränar textprogrammering samt allt nödvändigt material som lärare behöver för att planera, genomföra och utvärdera lektioner i programmering. www.zifro.se

Om Edtech
Edtech står för Educational Technology. Branschen omfattas av en bredd av tjänster och produkter såsom läromedel, provverktyg, lärplattformar, administrativa system, hårdvara, nätverk, kommunikationslösningar och kompetens.
Stockholm utsågs nyligen till en av de hetaste edtechstäderna i världen
Stockholm placerade sig på plats tio bland de bästa edtechmiljöerna i världen i en ny rapport från Navitas Ventures. Rapporten har listat de 20 mest intressanta städerna för utveckling av edtechbolag i ett datadrivet index som mäter antal bolag, tillgång till kapital, ekosystem i form av organisationer, marknadsplatser eller inkubatorer, statligt stöd och innovationspotential samt tillgång till och kvaliteten på utbildningssystemet.

Kontaktpersoner
Karin Ruiz, Business Coach Sustainability, Edtech and Health, Sting
+46 70 645 78 04 karin.ruiz@sting.co
Jannie Jeppesen, VD, Swedish Edtech Industry
+46 702 244 865 jannie@swedishedtechindustry.se

Swedish Edtech Industry är en ideell förening och branschorganisation som verkar för att Sverige skall bli det ledande landet i världen på att utnyttja digitaliseringens möjligheter och effekter i utbildningssystemet. Föreningen verkar för en fri och sund marknad, som säkerställer innovation och tillväxt, bygger kunskap i och utanför nätverket och driver kvalitetsfrågor. Branschföreningen vänder sig till edtech-bolag som har det formella utbildningssystemet som marknad, från förskola upp till och med universitet. Även investerare, högskolor och universitet kan bli medlemmar. Idag har organisationen sjuttiofem medlemmar. swedishedtechindustry.se

Sting har sedan 2002 hjälpt entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till framgångsrika tillväxtföretag. Vi erbjuder startups finansiering, affärsutvecklingsstöd och nätverk i världsklass. Sting har stöttat över 240 startups, av vilka 70 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla Sting-bolagen en omsättning på över 2,1 miljarder kronor, varav 71 procent kommer från export. De har dessutom skapat över 1800 jobb. Mer information: www.sting.co