Gigital backas av tungviktare i musikbranschen

Gigitalteamet. Fotograf: Tobias Björkgren.

Gigital, den digitala marknadsplatsen för artistbokningar, lanserar sin officiella plattform och stänger samtidigt en finansieringsrunda på 2,4 MSEK. Bolaget backas bland annat av aktörer från musikbranschen.

Livemusikbokningar är musikbranschens stora kassako, men har fram tills nyligen helt saknat digitala lösningar. Utmanaren Gigital lanserar, efter en sexmånaders betaperiod, nu en marknadsplats som länkar samman artister och eventarrangörer.

– Vi ser ett enormt intresse både från artister och kunder. Sedan maj har över 500 artister registrerat sig och vi har ett 30-tal återkommande kunder som består av några av Sveriges ledande varumärken och eventarrangörer. Vi ser fram emot att lansera tjänsten i resten av Sverige och fortsätta utmana traditionella strukturer i branschen, berättar Gigitals grundare Viktoryia Khromchanka.

Gigital vill konkurrera med de traditionella bokningsbolagen genom att erbjuda eventbranschen ett dynamiskt och kvalitetsgranskat artistutbud via en marknadsplats. Förhandling och bokning sker utan mellanhänder och med hjälp av Gigitals avtals- och faktureringsverktyg. Förutom en smidig bokningsprocess ger Gigital artister nya intäktsmöjligheter och möjliggör byggande av en självständig karriär utan krångliga avtal och inlåsningar.

I samband med lanseringen tar Gigital in en investering på 2,4 miljoner kronor för att möjliggöra en fortsatt bearbetning av den svenska marknaden och vidareutveckling av marknadsplatsen.

Medverkar i finanseringsrundan gör profiler från livemusikbranschen såsom Johan Kristiansson (tidigare Marketing Director, Live Nation) och Petter Nylander (Senior Advisor, Blixten & Co, bakgrund som vd för TV3, Unibet och Universum) och andra privatinvesterare som Boel Rydenå Swartling (tidigare VD MTV Networks, investerare Propel Capital), Henrik Borelius (tidigare VD Attendo) och Christian Drougge (Cosmos Music).

– Alla har väntat på den här förändringen men det krävs nytänkande för att utmana på riktigt. Jag ser att det finns utrymme att effektivisera flera områden på livemusiksidan och en transparent marknadsplats är bara första steget, kommenterar Petter Nylander.

För mer information, kontakt
Viktoryia Khromchanka, viktoryia@gigital.se, 076-5709980

Gigital grundades i maj 2017 av Givar Shabani, Daniel Gomez och syskonparet Viktoryia Khromchanka och Andrei Khromchanka. Endast fyra månader efter att bolaget grundades blev Gigital antagna till Sting Accelerate-programmet. Sedan dess har Gigital växt till nio medarbetare.
Läs mer på www.gigital.se