120 speedmeetings på Sting Night Digital Health

En vacker eftermiddag i oktober samlade Sting omkring 100 gäster på H2 Health Hub för ett event som fokuserade på att introducera startups och investerare inom “Digital Health” till varandra.

Sting Night är ett årlig nischevent som syftar till att sätta fokus på en viss branschvertikal. I år var temat Digital Health. 13 startups inom e-hälsa pitchade sina företag till en publik bestående av riskkapitalinvesterare från hela Europa, affärsänglar och andra gäster som alla intresserar sig för hälsområdet.

När alla bolag hade presenterat sig så övergick programmet i “speedmeetings” då entreprenörerna och investerarna fick möjlighet att träffas för korta individuella möten. Över 130 speedmeetings ägde rum och många nya kontakter etablerades.

Senare på eftermiddagen intog erfarna entreprenörer och investerare inom hälsoområdet scenen och delade med sig av sina reflektioner med publiken. Först på scenen var Josefin Landgård, medgrundare av KRY, som inspirerade publiken med erfarenheter från sin resa med den ledande online-äkartjänsten. Josefins presentation följdes av en paneldiskussion som, under ledning av moderatorn Johanna Wollert Melin, diskuterade det heta ämnet “Retail Tech” och hur små företag borde förhålla sig till jättar som Google, Uber och Amazon som alla nu går in på hälsoområdet. Panelen bestod av Josefin Landgård; Vishal Gulati, av Draper Esprit; Sanna Westman, Creandum och Philip Siberg, VD & med-grundare av Coala Life. Panelen enades om att, trots utmaningar med att stora företag allt för ofta att “kapar” idéer som kommer från startups, befinner sig sjukvården fortfarande tidigt i sin digitalisering och det kommer att finnas möjligheter för alla, små som stora företag.

Evenemanget genomfördes i samarbete mellan Sting, H2 och Invest Stockholm.