Wehype hjälper annonsörer att nå gamers – nu tar de in miljoner

Emil Smith, Robin Åström och Gustaf Smith.

Wehype hjälper annonsörer att genomföra influencer marketing-kampanjer riktade mot gamingvärlden. Nu backas bolaget av John och Martin Wattin, bland annat bakom Inbox Capital, tillsammans med flera andra namnkunniga ägare.

Bolaget Wehype gör det enkelt och smärtfritt för annonsörer att nå den enorma gaming- och e-sportpubliken. Med Wehype:s digitala plattform ges annonsköpare ett kraftfullt verktyg för att på under tio minuter lansera skalbara influencer marketing-kampanjer riktade mot miljontals gamers runt om i världen.

Att titta på andra personer som spelar datorspel är en trend som fullkomligt exploderat de senaste åren. Så sent som 2017 rapporterade Superdata att fler personer tittar på gaming videos online än på HBO, Netflix, ESPN och Hulu sammantaget.

– Vi har en produkt som är unik på marknaden idag. Vi kapar många onödiga mellanhänder och sätter annonsköparen i direktkontakt med de influencers som har den mest relevanta publiken. Dessutom använder vi oss av en rad tekniska element för att förenkla tidskrävande moment såsom kommunikation, betalningar och datainsamling, säger Robin Åström, grundare och VD på Wehype.

Nu fyller bolaget på kassan i en finanseringsrunda som nyligen övertecknades. På ägarlistan finns efter finansieringsrundan en rad namnkunniga och erfarna entreprenörer och investerare, inklusive John Wattin och Martin Wattin som driver Inbox Capital, Betsson-grundaren Pontus Lindwall och Christian Ehrhardt (ex Vitamin Well).

– Vi har jobbat länge på att hitta rätt investerare som kan stötta oss i vår fortsatta tillväxt och internationella satsningar. Vi har framförallt valt att ta in personer som ser sitt ägande som långsiktigt och som kan bidra med stöttning och synergier till vår verksamhet, säger Robin Åström.

Wehype’s nätverk består redan idag av tusentals influencers som når en publik på tiotals miljoner personer. Bland kunderna finns välkända varumärken såsom ASUS, Warner Music, Hertz och SJ.

– Wehype är ett väldigt spännande bolag som ligger i framkant inom sitt område, jag ser fram emot att vara med på resan och bidra med mina erfarenheter, säger John Wattin.

Wehype deltog i Sting Accelerate-programmet under våren 2017.

Läs mer om Wehype här: wehype.it

Mer information: Robin Åström, VD och grundare, 073 382 17 12, robin@wehype.it