BlueCall tar in nya miljoner – ska hjälpa arbetsgivare att öka välmåendet hos sina anställda

BlueCall, appen för anonyma terapeutiska samtal över telefon och chatt, partnar upp med bland annat Soläng Invest, en fd Studiochef på KING och en stressforskare från SU i en ny investeringsrunda. Pengarna ska gå till att finansiera den nya partnerskapsstrategin med arbetsgivare och leverantörer av hälsotjänster.

– Det känns otroligt kul att få in ännu mer kompetens i bolaget nu när vi tar klivet från att vara en start-up till att bli mer etablerade. Med både forskningskompetens på vårt kärnområde och experter inom digitalisering i investerarkretsen är vi övertygande om att vi kan förstärka vår position som den aktör som förebygger psykisk ohälsa. Vi sänker trösklarna för att våga och vilja ta tag i sin situation genom vår anonyma lösning, säger Caroline Rödén, VD på BlueCall.

Pengarna ska gå till att finansiera den nya strategin kring partnerskap med arbetsgivare samt leverantörer av hälsotjänster. En ny säljchef, headhuntad från Wise Professionals och med gedigen HR bakgrund, ansvarar för lansering av denna. Investeringen ska även gå till att förbereda för lansering av tjänsten på nya marknader.

– Som investerare dras jag till enkla lösningar på svåra samhällsproblem och till drivna grundare som har gett sig sjutton på att lyckas. BlueCall har en affärdié som löser ett enormt och globalt samhällsproblem, inte minst för arbetsgivare – psykisk ohälsa står idag för 46 % av alla sjukskrivningar. Företaget har lanserat ett effektivt hjälpmedel som förebygger psykisk ohälsa genom att få medarbetaren att agera redan innan situationen blivit allvarlig. Jag är övertygad om att många arbetsgivare kommer ha stor nytta av detta, säger Anders Göransson från Soläng Invest, som ibland omnämns som Sveriges största techinvesterare.

Nya investerare i BlueCall
● Soläng invest, Anders Göransson
● Fredrik Åhlberg, fd studiochef på KING
● Oddball Ventures, Ashkan Fardost
● Helena Schiller, stressforskare från SU
● Cecilia Storåkers Hjelmstedt

BlueCall var ett Sting Acceleratebolag under hösten 2016.

Om BlueCall
BlueCall grundades år 2016 av Caroline Rödén, Lisa Löfgren och Tamara Bernad. Tjänsten är en app för anonyma terapeutiska samtal över telefon och chatt – en enkel och skalbar lösning på det enorma samhällsproblemet psykisk ohälsa. Visionen är att hjälpa miljontals människor världen över till ett bättre välmående. BlueCall har 10 000 användare och över 150 samtalsterapeuter anslutna. Företaget har sitt säte i Stockholm, och är 8 i teamet.

Presskontakt
Lisa Löfgren
Lisa@bluecallapp.com
+4673 905 16 05
bluecallapp.com/