Investerartätt på Sting Day 2018

Årets Sting Day, som gick av stapeln 16:e maj, samlade ett rekordstort antal investerare och bjöd på inspirerande talare kombinerat med träffsäker matchmaking.

400 exklusivt inbjudna personer var på plats på Hotel Birger Jarl igår när Sting samlade sitt nätverk av lovande startups och merparten av Europas ledande investerare för det årliga eventet Sting Day. Sammanlagt deltog närmare 180 investerare från 15 länder och cirka 55 utvalda startups. Temat för årets event var försäljning och tillväxt.

– Att årets event lockade ett rekordstort antal investerare ser vi som ett kvitto på att Sting Day etablerat sig som en av de viktigaste mötesplatserna för startups och det internationella riskkapitalet. Vår målsättning är att erbjuda möjlighet till kvalificerade möten som kan leda till långsiktiga och värdefulla relationer över tid, kommenterar Pär Hedberg, grundare och VD på Sting, uppslutningen runt Sting Day.

Efter en inledning, då Pär Hedberg välkomnades av robotarna Marissa, spelad av Furhat, och Yumi från ABB, intog Niklas Adalberth, grundare av Norrsken, scenen. I ett samtal med Stings Karin Ruiz reflekterade Niklas runt sin strävan med Norrsken och sin syn på hur unga techbolag kan bidra till att göra världen bättre med sin teknik. Därefter genomförde fem startups säljpitchar till en panel som iklädde sig rollen som de pitchande bolagens drömkunder.

Parallellt med att investerare och startups hade möjlighet att träffas i form at 10 minuter långa “Speed Meetings”, som bokats via en digital matchmaking-plattform, pågick två inspirerande fireside chats på stora scen. Publiken fick lyssna till Wendy Tan White, grundare av brittiska Moonfruit, och Hannah Meiton, Chief Growth Officer på Soundtrack your Brand, som delade med sig av erfarenheter runt hur man får igång försäljningen i unga bolag och hur man bygger framgångsrika team.

Under den avslutande delen av programmet på scen bidrog en namnkunnig investerarpanel bestående av Grant Allen, ABB Technology Ventures; Susana Quintana Plaza, next47; Sara Resvik, Industrifonden och Christian Nagel, Earlybird, med sina tankar runt hur investerare kan bidra till sina portföljbolags tillväxt. Panelen modererades av Miriam Grut Norrby, Partner på Alfvén & Didrikson och avslutades med fem investerarpitchar från kapitalsökande bolag.

Vinnarna av pitchtävlingarna tillkännagavs under en prisceremoni som inledde middagen. Priset för Best sales pitch gick till Patrik Nilsson från Ortrud Medical och priset för Best investor pitch gick till Joakim Sjöblom från Minna Technologies. Som pricken över i:t, avslutades kvällen med ett inspirerande tal av Stina Ehrensvärd, grundare av Yubico. Bolaget, som började sin resa på Stings inkubator på KTH, är nu på god väg att bli Sveriges första ”unicorn” med en kvinnlig VD. Stina avslutade sin presentation med att konstatera att man måste våga tro på sina drömmar. Det var ett perfekt avslut på en härlig dag.

Ett varmt tack till vår huvudpartner ABB samt övriga eventpartners Visa, Tillväxtverket, Verisure och Almi Företagspartner.