Elly Pistol påbörjar USA-etablering – stänger finansieringsrunda

Från vänster: Andreas Andersson, Emma Sund, Siah Javaheri, Cecilia de Champs och Peter Lenerius

Modeuppstickaren Elly Pistol tar in ytterligare 2,4 miljoner kronor från befintliga och nya ägare och värvar samtidigt Peter Lenerius som ny VD med uppdrag att påbörja Elly Pistols etablering i Nordamerika.

Elly Pistol är ett digitalt street wear-varumärke som lanserades 2015. Företaget grundades av Cecilia de Champs med målsättningen att skapa produkter som är säsongsoberoende. Märket har sedan starten fått mycket uppmärksamhet i sociala medier och har redan kunder i över 40 länder.

– Vår största marknad är fortfarande Sverige, eftersom det är det enda land vi aktivt marknadsfört oss i än så länge, men tack vare vår e-handel, och kommunikationen med våra kunder via digitala kanaler, ser vi att intresset från USA växer snabbt, säger Cecilia de Champs, grundare av Elly Pistol.

För att möta efterfrågan från Nordamerika har Elly Pistol under våren tecknat avtal med viktiga distributörer i både USA och Canada. Avtalet med amerikanska storspelaren och agenten The Park Showroom kommer att ta märket ut i butiker över hela landet.

– Vi ser det som en styrka att nu kunna kroka arm med en så stor spelare som the Park. Genom detta partnerskap får vi ett nätverk av återförsäljare, marknadsföring och möjligheten till fysisk närvaro på denna gigantiska marknad. Vi ser en ökad efterfrågan även från återförsäljare på hemmaplan, hitintills har vi tackat nej men nu känner vi att vi har en så stark digital plattform och online-närvaro att stå på, att det är dags för oss att möta våra kunder på fler ställen, fortsätter hon.

Nu tar Elly Pistol in ytterligare 2,4 miljoner som ska användas till produktion för att möta den ökade efterfrågan samt marknadsföring i just USA. Medverkar i finansieringsrundan gör bland annat JNE Invest, samt entreprenören och investeraren Fredrik Adolfsson.

Som en del av företagets expansion har företaget också anställt Peter Lenerius som ny VD.

– Vi är otroligt glada över att Peter ansluter sig till oss. Hans erfarenhet från snabbväxande bolag och just internationalisering blir ett mycket viktigt tillskott nu när vi nu tar nästa steg i vår resa, säger Cecilia.

– Cecilia och teamet har gjort ett fantastiskt jobb med att bygga Elly Pistol till ett starkt digitalt varumärke i Sverige. Det finns nu alla möjligheter att ta företaget till nästa nivå med nya försäljningskanaler och marknader, där vi ser den högsta potentialen för snabb tillväxt i framförallt USA, säger Peter Lenerius.

Peter kommer närmast från en position som Nordisk VD för det Kaliforniska surf- och lifestyle-varumärket Hang Ten och har tidigare varit ansvarig för varumärkesförflyttningen och internationaliseringen av sportvarumärket Rehband där han jobbade som global VD.

Elly Pistol var ett av de utvalda bolagen i Sting Accelerate-programmet under våren 2017.

Om Elly Pistol
Elly Pistol syns flitigt i sociala medier och är främst uppmärksammade för sina bomberjackor med olika färger som synts på många influencers. Bolaget har nästan 40 000 följare på sitt egna instagramkonto.

Mer info
Cecilia de Champs, cecilia@ellypistol.com
www.ellypistol.com