Inkopio når 100 miljoner i omsättning – ny VD siktar på 1 miljard 2021

Igor Savcic, ny VD på Inkopio

Den svenska uppstickaren inom konsultinköpslösningar, Inkopio, har rekryterat Igor Savcic som ny VD. Målet är nu att tiodubbla omsättningen till 1 miljard kronor redan 2021.

Inkopio grundades 2014 med visionen att förenkla konsultmarknaden. Företaget har utvecklat en komplett lösning för konsultinköp och hantering av konsulter på uppdrag och har haft en stark tillväxt sedan starten. 2017 nådde Inkopio 100 MSEK i omsättning, en ökning på 60% från 2016.

– Efter drygt 3 år är vi redo för att ta nästa steg ut på marknaden. Vi har byggt en fabrik för hantering av hela konsultlivscykeln, den skall nu sättas i arbete fullt ut. Vi är övertygande om att Igor är vår dröm-VD. Han har sedan 2006 jobbat med konsultmäkleri/försäljning, konsultinköp och processutveckling – en perfekt match med Inkopios kompetensområden. Igors erfarenheter från både säljande och köpande sida i branschen kommer att öppna upp nya möjligheter för tillväxt, säger Nils Keife, grundare och avgående VD.

Igor kommer närmast från Nordea där han under drygt 10 år arbetat som Sourcing Manager (kategoriansvarig för konsultinköp och offshoresatsning i Indien) och som chef för Partnership Management samt de senaste 3 åren som Head of Products IT.

– Man pratar om GIG economy – där allt fler väljer att arbeta som konsulter och frilansare. Branschen för konsulter, frilansare och bemanningstjänster generellt har vuxit tvåsiffrigt under många år, en trend som inte visar några tecken på att avta, snarare tvärtom. En annan megatrend är att större företag vill automatisera och digitalisera processer tillsammans med partners. Allt detta går hand-i-hand med Inkopios affärsmodell, säger Igor Savcic.

Inkopio har utvecklat en komplett lösning för konsultinköp och hantering av konsulter på uppdrag. Affärsdata och persondata såsom CV, offerter, kontrakt, leverantörsuppgifter, priser, kan ofta ligga i 3,4 eller 5 olika system hos kunden, där det ofta blir problem med rapporter, registerunderhåll och att följa regelverk som GDPR. En stor del av processerna sköts dessutom manuellt med olika öar av data, med Excel och Outlook som främsta arbetsverktyg. Inkopios system och tjänst kan lösa alla dessa utmaningar. Inkopio deltog i Stings inkubatorprogram under 2016.

För mer information, kontakta:
Igor Savcic, igor.savcic@inkopio.se, 073-045 96 80