IT-plattformen Kinexit som tar personlig träning till en ny nivå tar in nya miljoner


Kinexit är en digital plattform som identifierar kroppens rörelsebegränsningar och automatiskt väljer ut individanpassade och animerade träningslösningar baserat på utövarens sport och inriktning. Nu tar företaget in över två miljoner kronor från privatinvesterare, däribland fd NHL-proffset Mattias Weinhandl, för fortsatt expansion i USA.

Bakom Kinexit finns ett team med mångårig erfarenhet inom träning, kroppens funktion och affärsutveckling, och företaget har sedan starten 2016 bidragit till att tusentals användare har utvecklat sin fysik och hälsa. Totalt har Kinexit utvecklat individanpassad träning för 9 olika idrotter.

– Utbudet av smarta och digitala individanpassade lösningar har inte hängt med i utvecklingen mot dagens allt mer personligt anpassade träning. Många av oss har gått till en tränare eller sjukgymnast och fått med oss ett papper hem med övningar ritade som streckfigurer, säger Michael Dahl, fd Nordenchef för golfjätten Titleist och idag delägare och COO på Kinexit.

Kinexit mäter och identifierar kroppens rörelsebegränsningar och utifrån mätdatan väljs sedan automatiskt individanpassade och animerade träningsfilmer ut för användaren och görs tillgängliga i mobilen som en spellista för träning.

– Vi har initialt siktet inställt på golf- och rehabiliteringsmarknaderna. Dessa områden har starka kopplingar till varandra, framförallt i USA, och vi får nu muskler att fortsätta vår expansion på denna gigantiska marknad, säger Chris Månsson, VD och en av grundarna.

Kinexit har under hösten varit ett av åtta utvalda bolag i acceleratorprogrammet Sting Accelerate. Fyra av de sex nya investerarna kommer också från Stings investerarnätverk Propel Capital. En av dessa investerare är den NHL- och KHL-meriterade ishockeyspelaren Mattias Weinhandl som direkt såg potentialen i Kinexits plattform.

– För mig som idrottare är behovet av personligt utformad och kostnadseffektiv träning uppenbart och jag ser att Kinexits lösning, där användaren får all träningsinformation enkelt direkt i sin smartphone, ligger helt rätt i tiden säger Mattias med eftertryck.

För mer information kontakta Chris Månsson: 0709-901 699 eller Chris@kinexit.com.