KTH Holding AB går in som delägare i foodtech-bolaget Nutrient

Nutrient arbetar för att skapa klimatsmarta livsmedel. Sedan starten 2016 har de utvecklat en vegansk produkt med låg klimatpåverkan baserad på svenska ärtor, Tempeh, samtidigt som de driver forskning kring insekter som råvara. Nu väljer KTH Holding AB att investera i bolaget och bli delägare för att stötta deras fortsatta arbete framåt.

Konsumenter blir allt mer medvetna om matens klimatpåverkan och efterfrågan på alternativ som stödjer detta blir allt större. Var fjärde svensk äter numera vegetariskt en eller flera gånger i veckan, varannan väljer vego av miljö- och klimatsmarta skäl. *

Foodtech-bolaget Nutrient skapades med ambitionen att utveckla och producera klimatsmart och näringsrik mat med hög proteinhalt. Idag har bolaget två olika linjer; den första är utvecklingen av ett unikt system för att man inom en snar framtid ska kunna odla insekter i en stor skala som livsmedelsingrediens. I den andra har de tagit fram en proteinrik växtbaserad produktserie, Tempeh, som lanserades på marknaden i oktober 2017. Tempeh baseras på svenska ärtor och säljs bland annat på Urban Deli i Stockholm. Nu väljer KTH Holding att investera och bli delägare i Nutrient för att stödja deras arbete framåt.

– Vårt mål är att göra verklig skillnad för miljön genom att skapa hållbar mat som smakar gott, på riktigt. Med stödet från KTH Holding kommer vi få helt andra möjligheter och vi ser fram emot att ta bolaget till nästa nivå, säger Adam Engström, grundare av Nutrient.

Nutrient kom in i KTH Innovations förinkubator i november 2017, men har utvecklats i snabb takt och är redan klara att gå vidare.

– Av de cirka 300 affärsidéer som stöttas varje år av KTH Innovation, går KTH Holding in i ungefär 5 bolag som delägare. Vi tror mycket på Nutrients affärsidé och team, säger Lisa Ericsson, VD på KTH Holding AB.

Förutom att Nutrient nu har KTH Holding i ryggen blev de även ett av de 5 bolag som blev intagna i Sting Incubate. Sting hjälper bland annat bolagen att utveckla sin affär, söka finansiering och rekrytera medarbetare.

*https://www.axfood.se/media-och-opinion/pressmeddelanden/2017/11/vegotrenden-2017-inte-fler-men-oftare/

För mer information eller bilder, vänligen kontakta:
Adam Engström, Nutrient
Mobil: +46 73 073 22 14
Mail: adam@nutrient.se