Ztable tar in tre miljoner kronor

Appen Ztable ger ryttare möjlighet att utveckla sin ridning och dela sin passion. Nu tar företaget in tre miljoner kronor i sin första investeringsrunda för att vidareutveckla tjänsten och påbörja en expansion utomlands.

Ztable är en träningskalender, övningsbank och socialt nätverk i en och samma app, specialgjord för ridsport. Bakom Ztable står ett grundarteam som själva är hängivna ryttare och som har utvecklat en tjänst de själva har saknat.

Hittills har utvecklingen finansierats av grundarna och genom lån från Almi, men nu tar bolaget in tre miljoner kronor i sin första investeringsrunda.

En av investerarna är affärsängeln och entreprenören Lena Wijkström:
– Det finns tre orsaker till att jag investerar i Ztable. Det är ett starkt team som lever med sin målgrupp och sina kunder. De har redan bevisat att de kan skapa tillväxt, både när det gäller användare och intäkter. Och ridsport är en otroligt spännande nisch som är digitalt underutvecklad och har en stark community, säger Lena Wijkström.

Ztable har under hösten deltagit i acceleratorprogrammet Sting Accelerate. Fyra av investerarna kommer från Stings investerarnätverk Propel Capital.

– Vi är väldigt glada över att nu kunna öka takten ytterligare i utvecklingen. Fokus just nu är att förbättra användarupplevelsen, skapa en premiumversion och sedan gå utanför Sverige, säger Ingrid Sundqvist, vd och en av de tre grundarna.

Appen Ztable släpptes i juni 2017 och har fram till i dag 22 000 nedladdningar. I Sverige rider 500 000 människor regelbundet och ridsporten omsätter 50 miljarder kr per år.

För mer information och bildmaterial kontakta Ingrid Sundqvist: 0708-83 83 69 eller ingrid@ztable.se

Om Ztable
Ztable ger ryttare möjlighet att utveckla sin ridning och dela sin passion. Ztable är gratis på AppStore och Google Play och innehåller träningskalender, socialt nätverk och en inspirationsdel med filmade ridövningar, där flera kända ryttare och tränare medverkar. Ztable grundades 2016 av Ingrid Sundqvist, Totta Ogander och Erika Hjertén.