Signe.io vann Test Drive MusicTech Award

Igår avslutades programmet Test Drive MusicTech med utdelningen av Test Drive MusicTech Award till Signe.io för bästa pitch. Test Drive MusicTech har drivits av Sting och musiktech-inkubatorn Amplify.

– Vi har kört Test Drive på Sting i tio års tid med olika inriktningar och nu har vi tagit oss an musikindustrin i samarbete med Amplified. Den är så speciell den här industrin – de har sina alldeles egna spelregler. Därför så är det jättekul att samla ihop dessa musikstartups här, för de lär egentligen minst lika mycket från varandra som de gör av Amplified-coacherna, berättade Raoul Stubbe affärscoach på Sting och programansvarig Test Drive MusicTech.

Under Test Drive MusicTech-programmet har de deltagande bolagen fått varva teori med praktik, ledda av där erfarna entreprenörer och experter från musikindustrin och startupvärlden. Programmet avslutades med en pitchtävling, där priset Test Drive MusicTech Award vanns av crowdfundingbolaget Signe.io.

Genom Signe.io kan den som vill se sin favoritartist spela i hemstaden gå in och lägga ett bidrag för att få dit artisten. Om crowdfundingen lyckas och tillräckligt många bidrag görs kontaktas artisten för att göra en spelning,

– Vi vet att det är ett stort risktagande för arrangörer att inte kunna veta hur många som dyker upp på en spelning och ville hitta en alternativ lösning. Att vinna Test Drive MusicTech Award är ett kvitto på att det är fler än bara vi som tror på den här idéen. Vi är fortfarande i ett ganska tidigt stadium så vi vill fortsätta utveckla vår tjänst, främst den tekniska delen, och nå ut mer inom musikbranschen. Vi har varit i Beta men till våren blir det mer, sa Daniel Engh grundare av Signe.io.

Läs mer om Signe.io.

Läs mer om Amplify.