​Match2One ingår partnerskap med den ledande e-handelsplattformen PrestaShop

Match2One, ledande leverantör av programmatisk annonseringsteknologi för små och medelstora annonsörer i Europa, går på offensiven och tillkännager idag två viktiga satsningar i företagets internationella expansion. Match2One har ingått ett strategiskt partnerskap med PrestaShop, Europas ledande e-handelsplattform, och som ett led i Match2One:s expansion i Asien och Australien (”APAC”) meddelar företaget samtidigt att två erfarna personer har rekryterats till kontoret i Sydney.

Match2One grundades 2015 av Mikael Kreuger, Ted Sahlström och Michael Dewhirst. Match2One:s plattform gör det möjligt för mindre annonsörer att skapa högkvalitativa annonser med hjälp av artificiell intelligens som automatiserar placeringen av annonser över tusentals hemsidor och appar. Sedan lanseringen har Match2One haft en kraftig tillväxt och hjälper nu hundratals kunder över hela världen, med största kundbasen i England, Sverige och Tyskland.

Partnerskapet mellan PrestaShop och Match2One ger PrestaShops e-handlare möjligheten att lansera programmatiska annonskampanjer direkt från deras e-butiker. Med hjälp av Match2One kan PrestaShops kunder skapa snygga och effektiva displayannonser som automatiskt optimeras och visas på över 100 000 relevanta hemsidor riktade till de besökare som är mest sannolika att köpa produkter.

– Partnerskapet med PrestaShop kommer stärka Match2One:s position och öka vår tillväxt i Europa samtidigt som det ger PrestaShops e-handlare möjlighet att utnyttja den enorma potentialen i intelligent och skalbar programmatisk annonsering. E-handlarna kan snabbt och enkelt nå nya kunder och växa deras verksamheter, säger Mikael Kreuger, medgrundare och VD på Match2One, i en kommentar till partnerskapet med PrestaShop.

Match2One meddelar samtidigt att företaget går på offensiven i APAC-regionen och att företaget har gjort två nyckelrekryteringar för att påskynda tillväxten där. Match2Ones APAC-avdelning kommer ledas av tidigare VD:n för Snakk Media och Ogilvy COO, Mark Ryan, samt tidigare Head of Digital på Foxtel, Chris Smith.

– Under mina många år på den australiensiska marknaden såg jag att programmatisk media av hög kvalitet endast utnyttjades av storföretag och större mediabyråer. Vi har byggt en extremt användarvänlig plattform med hög prestanda för annonsörer som inte har enorma annonsbudgetar. Vi ser nu fram emot att demokratisera programmatisk annonsering även i denna del av världen och duplicera vår framgång i Europa, säger Mikael Kreuger i en kommentar till Match2One:s satsning i APAC.

Sydneyteamet kommer också att inkludera Match2One:s Customer Success Manager “Mosse” Sahlström, som flyttar från huvudkontoret i Stockholm för att säkerställa att kunderna på de nya marknaderna får den support de behöver. Fokus för Match2One APAC-satsning kommer inledningsvis att ligga på den australiensiska marknaden, med kontor i Sydney. Fler kontor är planerade under 2018.

Om Match2One
Match2One grundades 2015 med visionen att demokratisera programmatisk annonsering globalt. Företaget är baserat i Stockholm, med kontor i London, Kiev och Sydney. Idag använder hundratals kunder i 22 länder Match2One för att öka deras försäljning med hjälp av intelligenta display annonser.

Kontakt
Ted Sahlström, Co-Founder och CMO: +46 73 777 6243, ted@match2one.com