Designtech-företaget Beleco lanserar innovativ tjänst riktad till millennials

Designtech-företaget Beleco lanserar sin Design on Demand-tjänst och tar in en såddinvestering på 1,6 MSEK från välkända investerare inom tech-sektorn.

Svenska Beleco grundades för att möta det växande behovet av flexibel inredning från generationsgruppen millennials. Kunden betalar 5% av möbelpriset per månad istället för att köpa den. Kunden kan, om man vill, välja att betala mellanskillnaden eller byta ut möbeln mot en annan.

– Design on Demand ger kunden möjligheten att skapa sitt drömhem med flexibilitet och utan stora investeringar. Med tjänsten kommer en frihet att snabbt kunna anpassa sig och förnya inredning efter nya trender. Ingenting hindrar längre ifall man ändrar livssituation eller hoppar mellan bostäder. Flexibel inredning helt enkelt, säger Marie Rudenstam, grundare och VD.

Rundan leddes av Anders Göransson på Soläng Invest och Simon Josefsson, investerare i bland annat Yubico. I investerargruppen ingår även Mattias Weinhandl, fd NHL-proffs och numera tech-investerare, samt Anna Ljungbergh som är investerare och styrelseledamot i Propel Capital. Anna går även in som styrelseordförande i Beleco. Innovationsmyndigheten Vinnova finansierar ett av Belecos kommande projekt.

– Sex av tio svenskar väljer att slänga sina möbler när man tröttnat på dem, att det dessutom sker 1,2 miljoner flyttar per år i Sverige visar på potentialen för streamad inredning, säger Marie Rudenstam.

– Branschen och trenden med digitala nomader bidrar till vår starka tilltro på Belecos affärsidé. Designintresset i norden har vuxit explosionsartat och intresserade vill kunna följa trender precis som inom klädindustrin. Beleco har hittat ett sätt att möta den efterfrågan utan att bidra till resursslöseri, kommenterar Simon Josefsson.

– Bredden och den samlade erfarenheten hos våra investerare är ovärderlig för oss. Teamet på Beleco är supertaggade på att växla upp expansionen och fler stora nyheter kommer senare i höst” säger Marie Rudenstam.

Beleco antogs till Sting Incubate-programmet i början av 2017.

Kontakt
Sandra Kinnmark, CMO, 0709-106 284, sandra.kinnmark@beleco.com