Street wear-uppstickaren Elly Pistol tar in 3 miljoner kronor

Elly Pistol-teamet

Elly Pistol, online-modeföretaget som riktar sig till den digitala generationen, har stängt sin första investeringsrunda och tagit in 3 miljoner kronor för expansion till nya marknader och utvidgning av teamet. Bland investerarna finns bland annat JNE Invest och BLCBX Investment Group.

Elly Pistol är ett digitalt street wear brand som lanserades våren 2015. Företaget grundades av Cecilia de Champs med målsättningen att skapa produkter som är säsongsoberoende och därför kan leva mycket längre än de traditionella sommar/höst/vår/vinterkollektionerna.

Många känner till Elly Pistol genom deras bomberjackor som snabbt blev populära och syntes flitigt i sociala medier och på influencers. Designen sker in-house i Stockholm och försäljningen sker utan återförsäljare via Elly Pistols egna hemsida. Sociala medier är Elly Pistols främsta kommunikationskanal.

– Vår målgrupp är den digitala generationen som lever lika mycket online som offline. Vi vill skapa ett community där vi tillsammans med våra fans kan ta fram våra kollektioner, forma vårt varumärke och omgående få feedback på våra idéer. I takt med att fler blir medvetna om miljö och konsumenthets är jag övertygad om att våra icke säsongsberoende produkter ligger rätt i tiden, säger Cecilia de Champs, VD och grundare.

De nya investerarna kompletterar Elly Pistol-teamet med erfarenhet och nätverk.
– Vi har hittills vuxit snabbt organiskt med väldigt lite medel och jag ser nu fram mot att kunna påskynda expansionstakten ytterligare tillsammans med våra nya ägare. Det har varit viktigt för oss att göra en smart runda och få tillgång till ny kompetens och erfarenheter ifrån branschen och då främst inom e-commerce och online media, säger Cecilia de Champs.

– För JNE Invest är Elly Pistol en investering i ett smart, modigt och dynamiskt modeföretag som efterfrågas och ligger helt rätt i tiden, säger Niklas Norén, Managing Partner för JNE Invest. Hugo Hågemark, Partner på BLCBX Investment Group, fortsätter – Försäljningstillväxten är imponerande och vi är övertygande om att Elly Pistols resa bara börjat. Vi ser verkligen fram emot att vara delaktiga i den globala satsningen som inleds nu i höst.

Kontakt
Cecilia de Champs, VD Elly Pistol, cecilia@ellypistol.com
www.ellypistol.com

Om Elly Pistol
Elly Pistol är ett online brand inom street wear vars signaturplagg är kaxiga men tidlösa bomberjackor. Märket har sedan starten 2015 fått mycket uppmärksamhet i sociala medier och har redan kunder i över 30 länder. Elly Pistol designar för kvinnor som vill utrycka känslor genom sina outfits, och skapar kläder med attityd som är säsongsoberoende och kan hänga med oss länge, både offline och online.