Amplify och Sting lanserar Test Drive MusicTech

Idag lanseras Test Drive MusicTech, ett nationellt entreprenörsprogram med målet att få fram fler bolag där den bärande affärsidén kombinerar musik och teknologi. Bakom programmet står den nystartade MusicTech-inkubatorn Amplify och Sting. Med start i slutet av oktober får noga utvalda team chansen att utveckla sina innovativa affärsidéer genom ett praktiskt träningsprogram.

Satsningen riktar sig till team som har en innovativ affärsidé med stor internationell tillväxtpotential inom till exempel musikskapande, musikutbildning, nya sätt att konsumera musik, hantering av musikrättigheter & royalties, data, AI och sociala plattformar. Under fem workshops på kvällstid kommer entreprenörerna att få hjälp att utvärdera och utveckla sina affärsidéer.

Programmet kommer att ledas av Raoul Stubbe, affärscoach på Sting, tillsammans med medlemmarna i Amplify-teamet. Sting utvecklar och driver sedan flera år Test Drive-program, både generella träningsprogram och program med specifik inriktning mot t ex Hälsa och Spel.

– Det ska bli spännande att arbeta med Test Drive MusicTech i ytterligare en branschvertikal. Vi är laddade för samarbetet med Amplify och ser fram emot ett inspirerande och starkt startfält, säger Stings VD, Pär Hedberg.

David Stenmarck och Andreas Liffgarden, båda musikentreprenörer och del av Amplify- teamet, vill ge följande medskick: ”I Sverige har vi en fantastisk tradition av entreprenörskap och företagsamhet inom MusicTech, men trösklarna att starta eget är höga vilket gör att många inte vågar ta steget. Man tvivlar kanske på sin förmåga eller om idén är tillräckligt bra. Då är “Testdrive” något för dig. Med hjälp av erfarna entreprenörer och experter hjälper vi dig att vässa din vision så att du efter programmet faktiskt vet vad som krävs för att bygga ett bolag och därmed är redo att ta nästa steg”.

I programmet möter de utvalda teamen erfarna entreprenörer från musikindustrin och startupvärlden och får inspiration och stöd framåt inom affärskritiska områden som tex. affärsmodellering, försäljning, inträdesbarriärer, internationalisering och finansiering. Vid den sista träffen kommer ”Test Drive MusicTech Award” att överlämnas till vinnaren i den avslutande pitchfinalen.

Programmet pågår från 23 oktober till 11 december 2017.

Ansökan till hösten 2017 är nu öppen. Sista ansökningsdag är 2 oktober.

Läs mer om Test Drive MusicTech och anmäl dig på www.amplifysweden.com eller www.sting.co

För mer info om Test Drive MusicTech:

Åsa Otterlund, Amplify, otterlund@amplifysweden.com 070-299 1550

Raoul Stubbe, Sting, raoul.stubbe@sting.co 070-655 2774