Aifloo tar in 50 miljoner kronor; påskyndar utvecklingen av AI-baserade e-hälsosystem

 

Grundarteamet i Aifloo; Felix Etzler, Michael Collaros och Anders Widgren

Aifloo, det svenska företaget som utvecklar e-hälsosystem baserade på medicinsk intelligens (AI), meddelar idag att den senaste finansieringsrundan på 50 miljoner kronor nu är avslutad. A-rundan säkrades av EQT Ventures Fund (EQT Ventures) och möjliggör för Aifloo att ytterligare utveckla sina AI-baserade trygghets- och omsorgssystem.

Aifloo grundades 2015 av Felix Etzler, Michael Collaros och Anders Widgren med visionen att skapa moderna omsorgssystem till äldre med behov av trygghet, deras anhöriga och vårdgivare. Idén var att skapa e-hälsosystem baserade på AI-teknik som kontinuerligt lär sig individens beteende och optimeras för dennes behov och förutsättningar.

Idag, två år senare är den första versionen av e-hälsosystemen på väg ut på marknaden och teamet har växt till över 20 personer. En av företagets kunder är Aleris AB, ett av Skandinaviens ledande privata vård- och omsorgsföretag.

Michael Collaros, CEO och medgrundare av Aifloo säger: “När vi beslutade oss för att starta Aifloo ville vi förbättra livskvaliteten för äldre och ge lugn och ro till släktingar och vårdgivare. Med hjälp av avancerad AI har vi utvecklat ett system som lär och analyserar mänskliga beteenden för att öka människors säkerhet och hjälpa vårdgivare att ge hjälp där det behövs mest. Med hjälp av den stora tillgången av data kan vår tjänst ständigt förbättras och utvecklas. EQT Ventures är den perfekta partnern för att stödja vår tillväxt tack vare teamets djupa kunskaper om AI, företagsskalning och entreprenörsresor. Med denna investering och support från EQT Ventures ser vi fram emot att växa och utveckla vår produkt ytterligare.”

Aifloos styrelseordförande Ove Joanson, tidigare bl.a högste ansvarige för public service i Sverige, förtydligar: ”Aifloo har svaret på den väldiga demografiska utmaning som Sverige och alla utvecklade samhällen står inför. Och vår lösning ökar tryggheten och livskvaliteten för äldre människor. Det är en oslagbar kombination.”

Henrik Landgren, Analytics Partner på EQT Ventures, som kommer att ingå i Aifloos styrelse, tillägger: “EQT Ventures var otroligt imponerade av teamet bakom Aifloo och den innovativa produkt som har utvecklats. Genom att kombinera stora mängder data och modern AI-teknik har Aifloos tjänst en stor inverkan på människors liv. Förutom att ha en lång historia inom IoT och vård, bryr sig Felix, Michael och Anders verkligen om den övergripande kundupplevelsen. Vi ser fram emot att stödja företaget i nästa steg av resan.”

Aifloo är ett Sting alumnibolag.

För mer information:
Michael Collaros, CEO, 070-845 23 34, michael.collaros@aifloo.com

Ove Joanson, styrelseordförande, 070-590 31 58.
ove.joanson@aifloo.com