Rutinerad spelprofil investerar i nya spelstudion Hatrabbit

Hatrabbits grundare Andreas Chrysovitsanos och Joakim Svärling med den nya delägaren Karl Magnus Troedsson i mitten. Foto: Jesper Frisk

En av Sveriges mest etablerade spelprofiler på den globala scenen, Karl Magnus Troedsson, investerar i nystartade spelstudion Hatrabbit. Troedsson har tidigare varit General Manager och CEO på DICE, VP of Group Strategy för speljätten EA och är numera också delägare av spelförläggaren Raw Fury. Tillsammans ska de nu fokusera på att stärka upp teamet och bygga framtidens underhållning.

Hatrabbit Entertainment grundades 2016 av två spelveteraner, Joakim Svärling och Andreas Chryssovitsanos. Båda har 17 års erfarenhet i spelbranschen från bland annat DICE, EA och Rovio. De har varit med och skapat några av världens största PC och mobila franchise-spel som Battlefield och Angry Birds. Hatrabbit bygger spelupplevelser som bland annat utnyttjar den senaste virtual och augmented reality-tekniken.

Det finns redan tekniskt avancerade spel, men studions styrka ligger i att leverera kvalitet i världsklass och tillföra känslor och magisk stämning till spelen.

– Jag har jobbat nära och slitit hårt med de här killarna professionellt i många år, säger Karl Magnus Troedsson. Jag vet precis vad de går för i alla väder och på samma vis känner de mig. När de beskrev sin vision och frågan kom på tal om att göra resan ihop behövde jag inte mycket betänketid.

Nu ligger fokus på att bygga upp nästa generations spel.

– Vi har under våren fokuserat på att bygga upp en stark grund för studion, säger Andreas Chryssovitsanos. Att ta in rätt folk och samtidigt ro i hamn denna investering har varit vår högsta prioritet. Därför känns det extremt värdefullt att ha just Karl Magnus med ombord. På utvecklingssidan har vi just stärkt upp teamet med Urban Nilsson som också är delägare i Hatrabbit.

– Vårt mål det kommande året är att bredda spelportföljen, hitta intressanta samarbetspartners och lära oss så mycket som möjligt om marknaden, säger Joakim Svärling.

Hatrabbit Entertainment var det första bolaget som i våras antogs till Stings spelinkubator vid medborgarplatsen på Söder.

Kontaktperson:
Andreas Chryssovitsanos
andreas@hatrabbit.se
+46702461456