Moggles släpper sitt portabla VR-headset

Moggles VR-headset ​är designat för att vara portabelt – på riktigt. Den hopfällbara och lätta designen gör virtual reality tillgänglig var du än befinner dig. Moggles är kompatibel med alla smartphones upp till 6” och är tillgänglig i webshop för 699 SEK idag.

Premiumdesignen, materialvalen och en matt finish ger moggles en lyxig känsla till ett överkomligt pris. Det som gör moggles unikt är att headsetet kan fällas ihop till ett praktiskt och tunt “hard case” som skyddar optiken. Med en tjocklek på endast 50 mm kan du enkelt ta med dig dina moggles var du vill – ett perfekt resesällskap.

– Vi har sedan starten haft målet att utveckla ett VR-headset som är portabelt utan att kompromissa på de nödvändiga funktionerna för en bra VR-upplevelse: rätt optik, anpassningsbar till olika ansiktstyper och inget ljusinsläpp, säger Daniel Sandvik, medgrundare och VD på Moggles.

Linserna, 35 mm i diameter, är optimerade för att erbjuda ett brett synfält för att öka känslan av närvaro i VR-upplevelsen.

Det utbytbara ansiktsskummet är hygieniskt och gör det möjligt att anpassa headsetet med olika tjocklekar för att få bättre passform till olika ansiktsformer. Moggles VR-headset har en löstagbar lucka i fronten som gör det möjligt att använda mobilens kamera för t ex augmented reality (AR). Headsetet är kompatibelt med alla smartphones (IOS, Android) upp till 6” skärmstorlek.

I hopfällt läge finns plats för en handkontroll i caset som gör VR-upplevelsen komplett. Handkontrollen finns också att köpa i webshoppen.

– Din smartphone är designad för att underhålla dig var du än är, när du vill. Vårt argument är att en portabel, smartphone-baserad produkt, som Moggles, bör uppfylla samma kriterier, säger Sandvik.

Moggles, förkortning av mobile goggles, är en Virtual Reality-konsoll som är gjord för att få plast i din ficka. Den ger dig ett enkelt och lättillgängligt sätt att utforska möjligheterna med “head-mounted displays” och virtuell verklighet. Moggles använder moderna smartphones för att skapa VR-upplevelsen. Smartphones är under ständig teknisk utveckling vilket kommer att ge användaren bättre och bättre VR-upplevelser. Moggles är ett skandinaviskt varumärke baserat i Stockholm och Sundsvall.

> Mer om Moggles