Impactpool hjälper till med FN-rekrytering

Impactpool har fått i uppdrag av FN:s generalsekreterares kontor att bistå i att få in nomineringar för att tillsätta framtidens ledare för FN:n fredsbevarande styrkor.

Enligt Impactpools medgrundare Henrik Rydén är det första gången som FN går utanför sin interna struktur för att tillsätta seniora roller på den här nivån.

– Vi har en etablerad process med en stor användarbas. Vi hjälper FN att nå ut med budskapet i sociala kanaler och genom att skapa en kampanj som ska bygga medvetande om vad jobbet innebär, säger Henrik Rydén.

Impactpools affärsmodell är att ha en karriärsida där man samlar lediga jobb från internationella organisationer, som till exempel FN. Organisationerna betalar för att lägga upp annonser och kandidaterna kan betala en summa för att få hjälp med att pitcha sin ansökan och lära sig hur de ska förbereda sig på bästa sätt. Karriärsidan har idag enligt Impactpool 165 000 medlemmar.

> Läs mer om Impactpool