​Tidigare SATS-chef och fd NHL-proffs går in i Challengize för att lyfta soffpotatisarna

Egetto AB, som grundat hälsoplattformen Challengize, tar in 2,5 miljoner kronor från f.d. NHL-proffset och investeraren Mattias Weinhandl och Stockholm Leisure Partners, bestående av tidigare strategi- och affärsutvecklingschefen på SATS Johan Nilsson och Rasmus Ingerslev, grundare av danska träningskedjan Fitness dk samt Fresh Fitness. Bland övriga investerare finns STINGs Propel Capital, Epikat Invest och Virben Invest.

Challengize (tidigare Intersport Challenge) är en digital teambuilding- och hälsoutmaning för företag över hela världen som hjälper till att aktivera alla på arbetsplatsen, även de som trivs bäst på soffan framför TV:n. Alla aktiviteter ger poäng, och det smarta och vetenskapligt baserade Challenge Points-systemet är anpassat efter vem du är och vilken aktivitet du utfört.

– Vi har sett väldigt många digitala koncept över hela världen under åren. Det vi fastnade för i Challengize fall var, förutom ett väldigt kompetent team, ett otroligt smart angreppssätt med ett bevisat track-record av att nå just den grupp människor som HR-avdelningar brottas med att aktivera med olika hälsosatsningar, säger Johan Nilsson, VD på Stockholm Leisure Partners och tidigare strategi- och affärsutvecklingschef på SATS.

Med Challengize får kunderna, t ex HR-ansvariga, ett kraftfullt verktyg och hjälp att sätta fokus på nyttig vardagsmotion, teambuilding och att bygga en frisk företagskultur. Med unika Health Points erbjuds även kunderna en oerhört värdefull mätbarhet för riktade hälsosatsningar och mätbar ROI. Det faktum att Challengize är en 100-procentigt digital plattform, utan hårdvara, gör konceptet extremt skalbart genom ett fåtal click, till en kostnad så låg som 150 kr/anställd.

– Jag har intresse för hälsa, och kunskap om att motion och rörelse är nyckeln till ett friskt liv. Genom Challengize idé finns förhoppningen att fler människor blir aktiva och kan nå sin fulla potential, och bidra till en bättre värld. Genom ett friskare leverne blir vi klokare, gladare och fattar bättre långsiktiga beslut, säger Mattias Weinhandl.

Egetto AB, som grundades 2014, har på kort tid redan hunnit etablera flera återkommande kunder som SJ, Hoist Finance, AIG och nu senast Stora Enso, som genomförde en global Challenge i 22 länder.

– Vi är oerhört glada att få chansen att jobba med våra nya ägare som ger oss enorm kunskap och erfarenhet inför en internationell expansion. Investeringen ska stärka sälj och ge produktutvecklingen en rejäl skjuts. Vi har ett par otroligt spännande samarbeten på gång som kommer lanseras under våren, säger Nicholas Roman, grundare och VD på Egetto, något gåtfullt.

Challengize har genomfört över 130 utmaningar i över 25 länder, från Kina i öst till Brasilien i väst. Plattformen finns idag på 10 språk och Egetto samarbetar med ledande varumärken som Runkeeper och Endomondo. I Challengize kan användare registrera hela 78 olika aktiviteter, från promenader till den snabbt växande sporten swimrun.

> Läs mer om Challengize: www.challengize.com