Match2One är annonsplattformen bakom Danads och Klarnas nya satsning för e-handlare

Klarna har tillsammans med Danads lanserat en ny tjänst för e-handlare med ad-tech bolaget Match2Ones annonsplattform som grund. Tjänsten hjälper e-handlare med onlinemarknadsföring och annonsköp integrerat i deras butiker på ett smartare och mer kostnadseffektivt sätt. 

Konceptet lanseras initialt mot över 1 500 kunder hos e-handelsplattformen Wikinggruppen med syftet att hjälpa e-handlarna att växa deras verksamhet. Konceptet planeras att skalas upp till Klarnas alla “Native Partners” globalt.

Match2Ones annonsplattform är baserad på självlärande algoritmer som visar anpassade display-annonser mot rätt målgrupp, vid rätt tillfälle, i rätt sammanhang. Algoritmerna fungerar likt en autopilot som automatiskt förbättrar placeringarna och gör allt optimeringsarbete åt e-handlaren. Inne i plattformen finns de bästa annonseringsmöjligheterna för att öka butikens försäljning, dels genom att identifiera nya kunder och dels genom återaktivering av tidigare besökare, så kallad retargeting. Man kan dessutom själv skapa snygga annonser direkt i plattformen.

Genom den programmatiska annonsplattformen har e-handlarna tillgång till 100 000-tals publicister globalt, allt från Facebook, LinkedIn och Spotify till Expressen, SvD och Dagens Industri.

– Partnerskapet är ett viktigt steg i Match2Ones vision att hjälpa små och mellanstora annonsörer att växa med hjälp av programmatisk annonsering. I Sverige sker fortfarande en mycket liten del (under 20 procent) av all online annonsering programmatiskt, och det vill vi ändra på, säger Mikael Kreuger, VD på Match2One.

Annonsplattformen lanseras i samarbete med Klarnas så kallade Native Partners; de e-handelsleverantörer där Klarna Checkout är en integrerad del av plattformen. Först ut är Wikinggruppen med över 1 500 anslutna e-handelsbutiker.

– Vi har fört en dialog med Klarna under det senaste året för att skapa oss en förståelse av hur vi kan underlätta vardagen för deras e-handelskunder. Nu lanserar vi en annonsplattform som bygger på Match2Ones self-service teknologi, säger Peo Persson, medgrundare och CPO på DanAds.

Klarna planerar att tillgängliggöra marknadsplatsen för fler handlare och partners i Sverige, övriga Norden och vidare internationellt.

> Läs mer om Match2One