Skarp investerargrupp backar expansionen av Worldsmarathons.com

En diversifierad grupp affärsänglar, tillsammans med ALMI Invest Syd, investerar 3,7 miljoner kronor i den globala marknadsplatsen Worldsmarathons.com. Målet för World’s Marathons är att bli den självklara tjänsten för att hitta, boka och förbereda sig inför halv-, hel- och ultramaratons, världen över.

Worldsmarathons.com är en global marknadsplats för atleter som vill hitta nya spännande utmaningar och tillika för lopparrangörer som vill öka beläggningsgraden. Affärsidén är lika enkel som genial: att marknadsföra och sälja startplatser till lopp runt om i världen och, i de fall lopparrangören önskar, tillhandahålla hela plattformen vilket även inkluderar administration av loppet. Investerarna i Worldsmarathons är:

  • ALMI Invest Syd
  • Dan Castillio, medgrundare i Onlinepizza
  • Bengt Maunsbach, Partner i Altor Equity Patners
  • Joakim Mandorsson, serieentreprenör
  • Simon Josefsson, med bland annat Yubico i sin portfölj
  • Markus Täkte med bakgrund inom spelindustrin
  • Samt acceleratorn/inkubatorn STING – Stockholm Innovation & Growth

Robert Swartling, som tidigare backat bolag som Selfiejobs, har förutom att investera även tagit en operativ roll som försäljningschef i bolaget.

– Den globala marknaden för långdistanslöpningen har utvecklats explosionsartat de senaste åren. Vi estimerar antalet löpare som varje år deltar i ett lopp till 50 miljoner och siffran växer för varje år, säger Charlotte Melchert, grundare och VD i Worldsmarathons. Stora tillväxtmarknader är Ryssland, Indien och Kina, där befolkningen i allt högre utsträckning har råd att ägna sig åt en tidskrävande hobby som löpning.

Bolaget har kontrakterat sina första B2B-kunder (arrangörer) och har således påbörjat försäljningen av startplatser till evenemang i såväl Europa som Asien. Planen är att fortsätta att växa i Europa samt i utvalda tillväxtmarknader.

– Worldsmarathons.com är först med att erbjuda en tydligt nischad produkt som erbjuder rad tjänster innan, under och efter loppet, säger Jenny Strömberg, Investment Manager på Almi Invest. Affärsidén är lika enkel som genial och vi tror att teamet i World’s Marathons har alla förutsättningar för att lyckas.

– Det som Worldsmarathons nu gör för långlopp har redan gjorts inom flertalet andra områden såsom exempelvis reseindustrin (hotels.com), Hyrbilar (Holidayauto) och bostadsuthyrning (airbnb) för att nämna ett fåtal. Här är en stor lucka att fylla och det planerar vi nu att påbörja med full kraft, säger Dan Castillio, en av investerarna i Worldsmarathons.

Det är inte bara affärsidén som är global. ”Born global” är även ett ledmotiv som avspeglar teamet, som i dagsläget består av fem nationaliteter och har ett lokalkontor även på Jamaica.

– Ett diversifierad team med skilda bakgrunder är en förutsättning för att skapa en tjänst som appellerar en global publik, menar Charlotte Melchert.

> Läs artikeln i Breakit
> Mer om World’s Marathons: www.worldsmarathons.com