STING Test Drive-vinnaren Amma Solutions vill sätta en ny standard för amningsstöd

Amma Solutions är ett av 13 utvalda bolag som under januari till mars deltagit i programmet STING Test Drive Health för att utveckla sina affärsidéer. Amma, som vann utmärkelsen ”Bästa startup/projekt”, är ett hälsoföretag med en IoT lösning. Genom deras kombination av amningssensor och app får användaren individualiserad hjälp och råd. 

– Test Drive Health har varit ovärderligt för oss. Föreläsarna och kursledarna har utmanat och hjälpt oss vrida och vända på vår affärsidé. Tack vare dem kommer vi att undvika många misstag. Vi är tacksamma och otroligt glada över vinsten, säger Carina Franzén, en av grundarna i Amma Solutions.

Teamen i STING Test Drive Health, har under 6 kvällsworkshoppar utvärderat sina idéer, utvecklat affärsmodeller, och fått chansen att lära sig vad det innebär att bygga bolag. Alla bygger på innovativa affärsidéer inom områden som hjälpmedel vid höftfrakturer, smarta proteser, skyddskläder inom vården, och digitala speciallösningar för barn, allergiker och äldre. Programmet arrangeras av STING som den här gången sponsrades av H2 Health Hub och Merck, ett globalt vetenskaps- och teknikföretag.

– Det har varit intensiva och jätteroliga veckor där kursledarna har utmanat och hjälpt oss framåt med vår affärsidé. Vi har knutit många nya värdefulla kontakter. Nu känner vi oss supertaggade och bättre rustade att gå vidare och möta de utmaningar som väntar oss, säger Carina Franzén.

Vid finalen pitchade bolagen sina affärsidéer inför en jury bestående av Karin Ruiz och Ivar Strömberg, båda affärscoacher på STING, samt Mats Berggren, ansvarig för innovationslabbet M-Digital som Merck globalt driver i Sverige för att utveckla nya affärsmodeller, tjänster och samarbeten med entreprenörer och företag.

Juryns motivering av Amma Solutions som vinnare löd:

Teamet har löst ett tydligt och vanligt problem för de flesta nyblivna familjer. Amma sätter ”the crying customer” i fokus och visade med ett gediget förarbete hur teamets lösning finner nya vägar för mödrar, familjer och sjukvård att arbeta med en kombination av hård- och mjukvara i ett område där betalningsviljan är stor. Produktvisionen är en lösning som skapar förutsättningar för nya tjänster och upplevelser genom en kombination av artificiell intelligens, nya affärsmodeller och samarbeten som kan lägga grunden till global framgång. Det internationella teamet har en skräddarsydd kompetensprofil och innefattande spetskunnande inom teknik, medicin, affärsutveckling och design.

– I vårens omgång av STING Test Drive Health har vi haft en spännande blandning av e-hälsolösningar och medicinsk-tekniska produkter för vården. Det har skapat många kreativa diskussioner, oväntade möten och mycket glädje och skratt, säger Gisela Sitbon programledare och affärscoach på STING (Stockholm Innovation & Growth).

Nästa omgång av STING Test Drive hålls hösten 2017. Följ STING på Facebook för att hålla dig uppdaterade om våra program och events.