Här är STING Accelerates 8 nya internetstartups

Interaktiva 3D-visualiseringar, en nyhetstjänst, en fotbollsapp och positionsbaserad kommunikation är några av de digitala produkter som vårens åtta nya STING Accelerate-bolag erbjuder. Alla bolag får 300 000 kronor av Propel Capital, investeringsföretaget som enbart investerar i STING-bolag, för att snabba på tillväxten.

Fler än 120 internetbolag sökte till de åtta platserna i den åttonde omgången av acceleratorprogrammet STING Accelerate. Den utvalda gruppen av Sveriges just nu mest lovande startups kommer under 20 veckor att få intensiv coachning av STING för att öka utvecklingstakten, snabbare komma ut på marknaden och höja chansen att lyckas.

– Det är ett riktigt, riktigt kul och starkt startfält som det ska bli väldigt spännande att arbeta med. De åtta bolagen spänner bland annat över segment som e-handel, 3D-visualisering, sociala medier och gaming, säger Peo Nilsson, programansvarig affärscoach för STING Accelerate.

Alla bolag som antas till STING Accelerate får en investering på 300 000 kronor från STINGs investeringsplattform Propel Capital, som utgörs av ett 30-tal välrenommerade svenska affärsänglar.

Ett av de utvalda bolagen, Privlic, utvecklar en app för positionsbaserad kommunikation, där användaren dela sin position i realtid och kommunicera med vem som helst i världen eller med personer på en specifik plats/ort.

– STING, med sina erfarna coacher och nätverk av affärsänglar, är en utmärkt katalysator för Privlic i vår strävan efter att rita om kartan för positionsbaserad kommunikation! Vi ser fram emot att med fortsatt fokus på produkt- och affärsutveckling, omringade av kvalificerade sparringpartners, accelerera arbetet mot en framgångsrik lansering av Privlic under våren 2017, säger Fredrik von Arnold, medgrundare av Privlic.

Ett annat bolag, Elly Pistol, är ett online brand inom street fashion vars signaturplagg är kaxiga men tidlösa bomberjackor. Märket har redan kunder i över 30 länder.

– Vi ser fram emot att knyta värdefulla kontakter genom STING, hitta nya samarbetspartner och vägar att nå vår målgrupp, samt inspireras av andra framgångsrika entreprenörer som vi hoppas komma i kontakt med. Vårt mål de närmsta månaderna är att bli ännu bättre på det vi gör och det vi skapar, så att vi kan växa som bolag både internt och som varumärke utåt, säger Cecilia Stengard, grundare och VD på Elly Pistol.

De åtta STING Accelerate-bolagen får förutom coachning i affärsutveckling och finansiering, även stöd inom rekrytering och kommunikation, samt tillgång till STINGs breda nätverk av industrikontakter och investerare. Under programmet erbjuder STING bolagen gratis kontorsplats på internethubben SUP46 i centrala Stockholm. Sedan starten 2002 har STING coachat över 200 startups. Bland Incubate-bolagen finns bland annat Sellpy, Dreams, Karma, Mondido, Sudio, Peppy Pals och Match2One.

Följande åtta startupbolag ingår i vårens omgång av STING Accelerate:

Adoveo
Med Adoveo.com skapas interaktiva marknadsföringskampanjer som konsumenten själv väljer om hen vill ta del av. Målgruppen tvingas inte att se reklamen utan engagerar sig i reklamfilmer som hen tycker erbjuder attraktiva incitament. Det kan t ex vara rabattkoder direkt i mobilen eller quiz, vilka skapar en positiv koppling till varumärket till skillnad från traditionella “pre-rolls”, vars effekt är den motsatta. Konceptet har utvecklats tillsammans med, och uppskattas redan av, varumärken som SAS, Coca-Cola och hitta.se. www.adoveo.com 

Elly Pistol
Elly Pistol är ett online brand inom street fashion vars signaturplagg är kaxiga men tidlösa bomberjackor. Märket har sedan starten 2015 fått mycket uppmärksamhet i sociala medier och har redan kunder i över 30 länder. Elly Pistol designar för kvinnor som vill utrycka känslor genom sina outfits, och skapar kläder med attityd som är säsongsoberoende och kan hänga med oss länge, både offline och online. www.ellypistol.com 

Just Football
Just Football vill digitalisera världens största sport genom en app som gör det enklare och roligare att spela fotboll. Bolagets vision att göra så att fler spelar fotboll, oftare och med fler personer. Detta kommer att bidra till en bättre integration och fysisk hälsa, samt att utveckla nästa generation av fotbollsspelare. www.justfootballapp.com 

Medpeople
Medpeople är en molnbaserad lösning för vårdbemanning där legitimerade läkare och sjuksköterskor via en app kan ta uppdrag och börja jobba som konsulter utan att starta eget. Genom att automatisera det manuella arbetet som idag görs av traditionella bemanningsföretag försvinner ”mellanhänderna”. Jobbhistorik, lön, schemaläggning och kommunikation sköts direkt i appen och ger en enkel helhetslösning för både vårdgivare och konsulter. www.medpeople.se 

Newsvoice
Newsvoice.com är en nyhetsapp och ett community som länkar till högkvalitativa artiklar med olika perspektiv. Vår banbrytande teknik skannar och analyserar nyhetsartiklar, men i slutändan är det läsarna som bestämmer vad som är viktigt. Newsvoice.com riktar sig till en början mot den amerikanska marknaden. www.newsvoice.com 

Privlic
Privlic är en app för positionsbaserad kommunikation. Med Privlic kan användaren dela sin position i realtid och kommunicera med vem som helst i världen eller med personer på en specifik plats/ort – i privata grupper med familj, vänner och andra kontakter, eller i publika hashtags (#) med främmande människor som delar ett särskilt intresse eller annan bakgrund. www.privlic.com 

Vyer Technologies
Vyer Technologies skapar webbanpassade, interaktiva 3D-visualiseringar som hjälper deras kunder att presentera fastigheter till en bred massa. Genom datorseende kan Vyer tolka planritningar vilket gör det möjligt att automatisera den bakomliggande 3D-modelleringen som annars är både dyr och tidskrävande. www.vyer.io 

Wehype
Wehype hjälper varumärken att förstå och nå ut till den yngre generationen inom den snabbt växande gaming- och e-sportvärlden. Med hjälp av smart teknologi och data kopplas företag ihop med relevanta influerare. www.wehype.it
.

> Läs mer om STING Accelerate