BlueCall vinner ”Bästa Pitch” på STING Demo Day

Under gårdagen presenterade 12 STING-bolag sina affärsidéer inför ett 60-tal investerare på STING Demo Day. Eventet utgör finalen i startupprogrammen STING Accelerate och STING Incubate, och attraherade totalt 130 speciellt inbjudna gäster. Efter starka pitchar från alla bolagen utsågs BlueCall till vinnare av bästa pitch.

STING Demo Day anordnas två gånger per år med syfte att ge entreprenörerna möjlighet att bygga relationer med framtida investerare, samarbetspartners och andra relevanta aktörer som kan hjälpa dem i deras tillväxt. Affärsidéerna som presenterades innehöll lösningar inom bland annat datakryptering, digital hälsa, transportlogistik och personuppgiftshantering.

– I den här gruppen finns det bolag som löser ordentliga problem och har potential att bli riktigt stora, säger Pär Hedberg, VD och grundare av STING.

Samtliga startupbolag har sedan starten hos STING haft fokus på att testa sina produkter och tjänster mot kund och slipa på affärsmodeller och arbetsprocesser för att växa snabbare. Entreprenörerna har gjort stora framsteg både team- och produktmässigt, med internationella lanseringar, kapitalanskaffningar och nya etablerade partnerskap.

BlueCall vann publikens röst för ”Bästa pitch”. Bolaget kopplar samman personer i behov av samtalsstöd med personer som kan erbjuda det, direkt över ett telefonsamtal via BlueCall-appen, dygnet runt, året om.

– STING har gett oss en språngbräda att stå på och de bästa möjligheterna att växa till det globala företag vi vill bli. Coacherna har grym erfarenhet och vår tillväxttid har förmodligen halverats, säger Lisa Löfgren, medgrundare och marknadschef på BlueCall.

Ett annat bolag, DPOrganizer, hjälper företag att få kontroll över sin personuppgiftshantering och att följa EUs nya regelverk som hotar med skyhöga böter när det träder i kraft i maj 2018.

– STINGs coacher har verkligen utmanat oss till att tänka större och långsiktigare, och vi har fått kontakter som gjort att vi kommit framåt mycket fortare. Nu ska vi växa jättemycket, anställa mer personal och flytta till nytt kontor, Egil Bergenlind, grundare och VD på DPOrganizer.

Alla bolag i STING Accelerate, fick vid programmets start en investering på 300 000 kronor från STINGs investeringsföretag Propel Capital. Investeringen ges med syfte att underlätta för teamen att fokusera på sina verksamheter istället för att jaga kapital. Från och med hösten 2016 har nu även bolag i STING Incubate möjlighet att få investering från Propel Capital.

Bolagen som deltog under STING Demo Day var:

Från STING Incubate

Aifloo 
Inkonova 
LUP Technologies 
PictureMyLife 

Från STING Accelerate

AxCrypt 
BlueCall 
DPOrganizer 
Drool 
Musqot Marketing Technology 
Signal Signal 
Simply Events 
TPH 

> Läs mer om STINGs program