Omvärldsbevakningstjänsten Signal Signal rekryterar säljare från Mynewsdesk, planerar internationell expansion

Signal Signal, ett ”Google Alerts” för talade medier, anställer en säljchef för att möta det starka kundintresset och expandera internationellt. Bolaget även upp för investerare att kliva in och vara med på resan.

Signal Signal hjälper kunder att identifiera varumärkesambassadörer och analysera omnämnanden i podcasts, radio, TV och Youtube-kanaler. Bolaget fick snabbt medvind vid lanseringen i höstas. Bland kunderna finns bland annat Bauer Media, Microsoft, Malmö Stad, Max Hamburgare och Postkodlotteriet.

– Vi blev snabbt överväldigade av intresset från såväl prestigefyllda varumärken som den offentliga sektorn. Vi insåg att ett säljteam snabbt behöver etableras för att ta Signal Signal till nästa nivå. Vi är superglada för vår första rekrytering Robin Tuorda – precis rätt person att leda vår säljorganisation, säger Tor Rauden Källstigen, medgrundare och VD på Signal Signal.

Robin har jobbat med försäljning i 10 år. Ett av hans första projekt som säljchef blir att arbeta med Signal Signals produktpaketering och definiera framtida expansionsstrategier.

– En grundbult i att skapa relevant kommunikation är att arbeta datadrivet och få inspiration, insikter och uppslag på ett strukturerat sätt. Mediebevakning av det skrivna ordet är idag en självklarhet, men talmedier har gått under radarn då det saknats verktyg för att scanna av tv, radio, poddar och youtube. Det ska vi ändra på, säger Robin Tuorda, Head of Sales på Signal Signal.

Investeringsrundan kommer att användas till uppskalning och utrullning på flera marknader. Ett flertal prominenta investerare har redan visat intresse.

– 2017 blir året då talad mediebevakning slår igenom på bred front. Vi hade aldrig kunnat ana att resan från prototyp, via lansering, till entusiastiska kunder, skulle gå så här fort. Nu tar vi nästa steg och tar in kapital för att skala upp verksamheten, säger Tor Rauden Källstigen, medgrundare och VD.

> Läs mer om Signal Signal: www.signalsignal.se

Signal Signal är med i STING Accelerate. Läs mer om programmet här.