Microsoft och Aifloo startar samarbete inom AI och e-hälsa

founders_and_microsoft_

Microsoft och Aifloo inleder ett samarbete inom bio-inspirerad artificiell intelligens i hälsosektorn. Aifloo börjar integrera olika kognitiva tjänster inom Microsofts Cortana Intelligence Suite och deras produkter och tjänster.

– Detta är ett väldigt lovande samarbete. Om Stockholm och Sverige vill vara i frontlinjen för e-hälsa måste vi lyfta fram och hjälpa innovativa företag med intressanta idéer att skala upp till den globala marknaden, säger Mathias Ekman, affärsutvecklingsansvarig inom hälso- och sjukvård på Microsoft.

Utmaningen med kraftigt ökande kostnader på grund av befolkningstillväxt, antalet personer i EU som är 65 år eller äldre kommer vara fördubblas till år 2050. Detta skapar behov för innovativa och nyskapande lösningar.

En lösning kan vara personrelaterad teknologi som mobilapplikationer, persondatorer och s.k. wearables som har potentialen att förbättra utfallen inom hälsovården dramatiskt. Kombinerat med artificiell intelligens kan dessa teknologier förändra hälsosektorn.

– Vi ser detta som ett mycket intressant partnerskap. Tillsammans med Microsoft kan vi utnyttja den fulla potentialen i Aifloos banbrytande teknik för realtidsanalys av AI, säger Michael Collaros, grundare och VD på Aifloo.

> Läs mer om Aifloo 

Aifloo är med i STING Incubate. Läs mer om programmet här.