LUP Technologies gör genombrott för säkrare och effektivare transporter

lup

Sedan i somras använder det stora transportföretaget Begoma en ny plattform – LUP-NUMBER – för att se till att alla chaufförer alltid har rätt information. Det börjar redan ge resultat.

LUPNUMBER® är en molnbaserad informationslösning som förser varje arbetsplats som hanterar gods med en egen webbplats. Där finns all relevant information till transportföretagens chaufförer, lätt åtkomlig i deras mobiler. Därmed hittar de alltid precis rätt och vet vad de behöver om varje arbetsplats. Hela logistiken blir enklare och effektivare.

– Och framför allt säkrare, säger Jakob Armö, grundare och VD på LUP Technologies. Varje chaufför får ta del av de säkerhetsregler som gäller på varje arbetsplats. Det är som en liten effektiv säkerhetsutbildning. Chauffören kvitterar att informationen är läst och får klartecken att köra vidare på området. Det betyder dels att platsägarna uppfyller lagens krav på att informera om säkerhetsreglerna. Och att antalet olyckor och tillbud faktiskt minskar och med tiden kanske kan elimineras.

Under 2016 har LUP Technologies fått många nya kunders förtroende och kan konstatera att alla stora skogsbolag nu använder LUPNUMBER®. Även alltfler transportföretag gör det. Ett av dem är Begoma som med bas i Malmö tar hand om tunga transporter åt svensk industri och handel och kör över hela Europa och därtill länder som Iran, USA och Brasilien.

– Vi tror mycket på detta, det finns vad jag vet ingen liknande lösning någonstans i världen. Vi märker ju redan hur de kunder som använder LUP-NUMBER, främst stål, papper och virke, är mer nöjda med hur transporterna fungerar. Att chaufförerna vet exakt vart de ska, vilka säkerhetsregler som gäller och så vidare, säger Begomas VD Henrik Malmberg.

Henrik Malmberg menar att transportbranschen behöver förbättra både sin effektivitet och säkerhet och att ett bättre utbyte av information med dess kunder är ett villkor. Med LUPNUMBER® anser han att det finns en lösning på plats som bokstavligen räddar liv och låter platsägare slippa olyckor och därmed att åtalas inför domstol.

– Med otillräcklig information är det lätt hänt att våra chaufförer kör fel eller kommer fram vid fel tidpunkt. En så enkel sak som att veta vilka tider en viss arbetsplats är bemannad kan vara av stor betydelse. Och det är just sådana detaljer som ofta missas när vi får våra uppdrag, säger Henrik Malmberg.

Utvecklingen tog fart på allvar i år och det är tydligt att intresset ökar i många branscher. Mycket pekar på att 2017 blir ett riktigt genombrottsår för LUP Technologies med en mångdubbling av antalet arbetsplatser som använder LUPNUMBER®.

> Läs mer om LUPNUMBER®: www.lupnumer.com