Daniel Zangger Borch ny VD på DoReMIR Music Research

daniel_zangger_borch

Daniel Zangger Borch, som har lång erfarenhet av arbete inom musikbranschen som artist, låtskrivare, sångpedagog och författare, tillträder som VD på svenska musikteknikbolaget DoReMIR. Genom sin unika teknologi gör DoReMIR det möjligt för vem som helst att enklare än någonsin fånga och digitalisera sin musikaliska kreativitet.                 

Daniel Zangger Borch har arbetat med de flesta större skivbolag i Sverige och varit engagerad som artist och coach i tv-produktioner som Idol, X Factor och Eurovision Song Contest. Daniel anlitas flitigt av den svenska artisteliten som sångcoach eller sångproducent. Däribland Lykke Li, Ola Salo, Danny Saucedo, Anton Ewald, Carola, Sarah Dawn Finer, Shirley Clamp och många fler.

– Jag är mycket glad över möjligheten att få bli en del av DoReMIR, speciellt i en fas där bolagets unika teknologi börjar mogna. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med teamet färdigställa, förpacka och kommunicera våra produkter till den stadigt växande marknaden för digitala verktyg för musikskapande, säger Daniel Zangger Borch.

Daniel är filosofie doktor i populärmusiksång och den första svenska sångpedagogen som vetenskapligt forskat i rock-, pop-, och soulrösten. Han har publicerat internationella artiklar i ämnet och är anlitas för att hålla föredrag och undervisa, både i Sverige och utomlands.

– Det är med stolthet som vi kunnat attrahera en så vass förmåga som Daniel till DoReMIR. Hans djupa förståelse och erfarenheter inom populärmusik kommer vara avgörande för bolagets fortsatta framgångar när DoReMIR breddar sin målgrupp, säger Bengt Lidgard, investerare och avgående VD.

DoReMIR Music Research är ledande inom produktutveckling på området musikalisk intelligens. Med produkter som ScoreCloud Studio och ScoreCloud Express utvecklar företaget verktyg med målet att bli den ultimata plattformen för notationsbaserat musikskapande. Deras unika teknologi gör det möjligt för vem som helst att enklare än någonsin fånga och digitalisera sin mitt musikskapande – precis som “Google Translate”, men för musik.

– Med en så dynamisk person och entreprenör som Daniel vid rodret, ser jag framför mig hur DoReMIRs digitala verktyg för musikskapande av skilda slag nu kommer att få allt större räckvidd. Daniel förstår hur vi människor, såväl de unga med ett brinnande musikintresse som de redan etablerade professionella kreatörerna, kan få bästa användning för DoReMIRs digitala verktyg. Men han förstår också utifrån egen erfarenhet hur man på ett pedagogiskt sätt kan berätta om fördelarna med de nya verktygen, säger Kjell-Åke Hamrén, styrelseordförande i DoReMIR.

– Det är fantastiskt att få Daniel som ledare för vårt team på DoReMIR. Han har tidigare visat hur man kan förändra världen genom att göra djup kunskap tillgänglig för alla, hur kvalitet och kommersiell framgång kan förenas. Han är både musiker och entreprenör ut i fingerspetsarna med en smittande passion för musikens kraft, säger Sven Ahlbäck, grundare av DoReMIR.

DoReMIRs produkter bygger på djupgående studier och utveckling inom forskningsområdet musikalisk kognition. DoReMIR backas upp av svenska och internationella privata investerare tillsammans med ALMI Invest.

> Läs mer om DoReMIR och ScoreCloud: www.scorecloud.com